Tabără: Cei care se opun OMG au interese economice şi politice

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 8 aprilie 2011

Opozanţii organismelor modificate genetic (OMG) nu au bază ştiinţifică şi sunt stimulaţi de interese economice şi politice, a declarant, ieri, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Domnia sa susţine, potrivit Mediafax: "Există în spate o luptă teribilă în acest domeniu. Sunt interese politice foarte multe pentru necultivarea OMG. Pe de altă parte, sunt şi interese economice. Aţi văzut, atunci când vorbeşti de milioane de tone de pesticide care nu se vor mai aplica, înseamnă un sector întreg". Ministrul Agriculturii afirmase anterior că plantele modificate genetic limitează consumul de îngrăşăminte.

Valeriu Tabără a adăugat că îi sfătuieşte pe cei care se opun cultivării OMG să ia în considerare studiile ştiinţifice şi orice decizie pe care o vor lua să aibă la bază o cercetare ştiinţifică.

Ţara noastră face demersuri la Uniunea Europeană pentru a putea cultiva şi exporta, din 2012, soia modificată genetic. Ministrul Tabără a adăugat că soia ar reprezenta un pas important pentru întărirea capacităţii de export a României.

Potrivit ministrului, ţara noastră consumă anual 500.000 de tone de soia, iar capacitatea de producţie este de 2 milioane de tone. Diferenţa de 1,5 milioane de tone ar putea fi destinată exportului. "Dar ar fi păcat să exportăm soia brută. Trebuie să exportăm preparate, şrot, ulei de soia şi extracte din soia. Nu trebuie să exportăm soia brută şi s-o exploateze alţii", a afirmat Tabără. România ar putea exporta soia în toată lumea, cu excepţia SUA şi Brazilia, ţări renumite ca mari producătoare în domeniu.

Ministrul Agriculturii susţine că pierdem, anual, aproape un miliard de euro pentru că nu cultivăm soia modificată genetic.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb