Tăriceanu: Reducerea TVA va trebui să aibă ca rezultat menţinerea preţului la pâine

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 31 iulie 2007

Tăriceanu: Reducerea TVA va trebui să aibă ca rezultat menţinerea preţului la pâine

O măsură de scădere a TVA la pâine va trebui să aibă ca rezultat menţinerea preţului actual al acesteia, a declarat, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu, cu ocazia unei vizite la o fabrică de pâine din Bucureşti. "Exis­tă o propunere a ministrului Agriculturii de reducere a TVA la pâine. O vom discuta cu producătorii, pentru a vedea şi punctul lor de vedere. Bănuiesc că ei nu au nimic împotrivă. Dar o scădere a TVA trebuie să aibă drept rezultat menţinerea preţului actual al pâinii", a explicat Tăriceanu. Premierul a subliniat că în România există economie de piaţă şi că Guvernul nu poate controla preţurile de pe piaţa liberă.

De asemenea, premierul a precizat că va cere ANAF să efectueze controale la producătorii de pâine, pentru depis­tarea evaziunii fiscale, apreciată a fi la un nivel ridicat, atât în ceea ce priveşte fiscalitatea, cât şi în privinţa personalului angajat. Tăriceanu a spus va solicita Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse aplicarea unor "sancţiuni exemplare" pentru reducerea componentei de evaziune.

Ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat însă, săptămâna trecută, că reducerea TVA la pâine nu a fost prevăzută în construcţia bugetului pe 2008. "Această măsură este doar o ipoteză pe care o vom discuta, dar deocamdată nu am avut-o în vedere în bugetul pe 2008", a adăugat Vosganian.

Patronatele din industria de morărit şi panificaţie au solicitat sprijinul ministrului Agriculturii pentru reducerea TVA la pâine, până la un nivel de 5%, în vederea menţinerii actualului preţ pe fondul unei recolte scăzute de grâu, de 2,6 milioane de tone grâu.

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a declarat că măsurile pe care le va lua pentru stabilizarea preţului pâinii vor fi analizate împreună cu reprezentanţii din indus­tria de profil şi cu cei ai Ministerului Finanţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb