TEAMSHARE:  Doar 1 din 20 distribuitori şi producători folosesc platforme integrate de e-commerce

Elena Deacu
Companii #Comerţ / 28 mai 2015

În prezent, doar 5% din companiile active pe nişa de distribuţie sau producţie folosesc sisteme integrate, spun specialiştii Teamshare.

Potrivit acestora, eficientizarea fluxului de procesare a comenzilor şi de livrare a produselor duce la câştiguri de timp şi scăderi de costuri pentru un business care activează în distribuţie. Cel mai simplu mod prin care acest lucru se poate realiza este prin integrarea platformei de e-commerce cu sistemele de contabilitate şi gestiune folosite.

În ciuda ponderii mici a companiilor care utilizează sisteme intergrate de e-commerce, când vine vorba de cifra de afaceri procentul creşte net în favoarea celor care au ales aceste automatizări, majoritatea lor companii medii sau mari, cu cifre de afaceri între 1 şi 20 de milioane euro, arată informaţiile Teamshare.

Dacă pe un site care foloseşte o platformă integrată de e-commerce, comanda clientului este preluată automat, iar factura este trimisă instant, pe unul neintegrat toate aceste procese sunt realizate manual, de către un angajat, echivalând în timp şi bani pierduţi, potrivit Teamshare. De exemplu, pentru un distribuitor cu 20 de comenzi pe zi, un timp de procesare de 5-10 minute pentru fiecare comandă înseamnă aproximativ 40 de ore pe lună, sau o săptămână de muncă a unui angajat.

Site-ul integrat va afişa automat informaţii actualizate despre stoc, preţ, sold, limită de credit, facturi şi încasări, pe care clientul le va putea accesa singur, la orice oră, fără a fi nevoit să discute la telefon cu echipa de vânzări a distribuitorului.

"Integrarea site-ului de comerţ electronic cu sistemele de gestiune duce la economii substanţiale de timp, doar prin automatizarea proceselor, fără a socoti şi timpul pierdut în urma greşelilor umane, care, de cele mai multe ori, duc la nemulţumirea clienţilor. Nu poţi fi competitiv dacă angajaţii pierd timp copiind date dintr-un soft în altul", declară Marius Panait, Managing Partner Entelion Software, compania ce dezvoltă platforma complet integrată de comerţ electronic Teamshare.

"Timpul economisit astfel de vânzători poate fi folosit mai eficient prin prospectare şi căutare de noi clienţi sau prin fidelizarea celor actuali, aşa că beneficiile integrării se văd într-un interval relativ scurt de timp şi în creşterea vânzărilor", adaugă Panait.

Potrivit acestuia, dacă un distribuitor şi-a integrat platforma de comerţ electronic cu sistemele de gestiune, un magazin online al unui reseller care vinde produsele sale va avea în orice moment la dispoziţie toate informaţiile necesare pentru a-şi actualiza conţinutul de pe propriul site. El va avea acces, fără a comunica cu distribuitorul, la imagini de produse, descrieri, fişe tehnice, preţuri, sau ultimele detalii despre stocuri, în timp real.

Cu toate acestea, informaţiile Teamshare arată că mai puţin de 5% din companiile care activează în zona de producţie sau de distribuţie din România şi-au integrat site-urile de comerţ electronic cu sistemele de gestiune.

"Deşi mai puţin de 5% dintre companii şi-au integrat aceste sisteme, când vine vorba de cifra de afaceri procentul creşte net în favoarea celor care au ales aceste automatizări. Vorbim aici în principal de firme medii si mari care au înţeles beneficiile şi chiar necesitatea implementării unor astfel de soluţii. Ne aşteptăm ca pe viitor competiţia să împingă piaţa în direcţia integrării şi automatizării. Dacă liderul unei industrii face deja acest lucru, şi ceilalţi jucători din piaţă vor trebui să îl urmeze pentru a putea rămâne competitivi", explică Marius Panait.

Soluţiile de integrare se adresează companiilor cu cifre de afaceri de la câteva sute de mii la câteva zeci de milioane de euro, din domeniul distribuţiei de produse ce nu necesită vânzare prin consultanţi, sau producătorilor şi importatorilor cu sute sau mii de distribuitori la nivel naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb