Tech Mahindra a depus cea mai bună ofertă pentru preluarea Satyam

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 14 aprilie 2009

Producătorul indian de software Tech Mahindra a câştigat luni războiul ofertelor pentru preluarea rivalului Satyam Computer Services, la trei luni de la izbucnirea unei fraude contabile de un miliard de dolari care a afectat grav imaginea industriei IT din India, informează Reuters.

Satyam a precizat că Tech Mahindra a convenit să preia o participaţie de 31 la sută din acţiunile Satyam la un preţ de 58 de rupi (1,16 dolari) pe acţiune, o primă de 23 de procente faţă de preţul înregistrat de acţiunile Satyam la închiderea ultimei şedinţe de tranzacţionare. Oferta celor de la Tech Mahindra a fost superioară celor venite de la Larsen & Toubro, considerat favorit în condiţiile în care controlează deja 12 la sută din acţiunile Satyam, şi compania americană Cognizant Technology Solutions.

Urmează ca într-o a doua etapă, Tech Mahindra să depună o ofertă publică pentru alte 20 la sută din acţiunile Satyam Computer Services. Potrivit presei locale Tech Mahindra va plăti 18,9 miliarde rupi (580 milioane dolari) pentru a prelua un pachet de 51% din acţiunile Satyam.

Guvernul indian speră că această licitaţie va restabili încrederea investitorilor în Satyam, companie ale cărei acţiuni au pierdut 80 la sută din valoare în perioada care a trecut din luna ianaurie 2009 şi până în prezent. În urmă cu trei luni fondatorul şi preşedintele Satyam, Ramalinga Raju, a şocat investitorii spunând că profiturile Satyam au fost exagerate timp de câţiva ani. Anunţul a declanşat cel mai mare scandal în care a fost implicată o corporaţie din India. Guvernul a intervenit rapid pentru a asigura supravieţuirea Satyam, cel de al patrulea exportator de servicii software din India. Satyam are aproape 50.000 de angajaţi şi peste 600 de clienţi, printre care se afla General Electric şi Qantas Airways.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb