Tehnologia IBM Raţional la Universitatea Politehnică din Timişoara

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 24 noiembrie 2008

IBM România a anunţat inaugurarea Laboratorului de Dezvoltare Software bazat pe tehnologia IBM Rational din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara. Acest laborator deserveşte disciplinele: ""Managementul Proiectelor Software"", ""Tehnici de Programare"", ""Analiza Orientată pe Obiect şi Proiectarea Arhitecturii Aplicaţiilor"", "Managementul Configuraţiilor şi al Schimbării" şi ""Testare Software şi Asigurarea Calităţii"", în cadrul cărora se folosesc produse din suita IBM Rational.

Prin deschiderea Laboratorului de Dezvoltare Software bazat pe tehnologia IBM Rational la Universitatea Politehnica din Timişoara, IBM consolidează parteneriatul cu universităţile din România, conform celor cinci obiective strategice ale relaţiilor universitare:

Creşterea competenţelor profesionale ale absolvenţilor de învăţământ superior, îmbinând specializarea tehnologică (IT, ştiinţă şi ingineria calculatoarelor, informatică aplicată) cu complementaritatea (modele economice, relaţii sociale) în vederea asigurării unei forţe de muncă cu o înaltă calificare, corespunzătoare cerinţelor actuale;

Colaborarea în cercetare cu instituţii academice selectate, conectându-i astfel pe cei mai buni specialişti IBM cu cercetătorii universitari;

Îmbunătăţirea accesului tinerilor la mijloacele oferite de IBM pentru instruire practică; creşterea volumului produselor şi tehnologiilor IBM suport pentru cercetare universitară;

Inovarea, resort al creşterii economice;

Recrutarea tinerelor talente în vedere angajării în IBM; crearea de reţele naţionale de studenţi angrenaţi în programele de cercetare-dezvoltare promovate de IBM; diversitate în atragerea forţei de muncă.

IBM România a susţinut în ultimii ani deschiderea şi funcţionarea în mediul universitar a unui număr de alte centre de competenţă şi laboratoare didactice şi de cercetare dintre care menţionăm:

Centrul de Competenţă Linux de la Universitatea Politehnica din Bucureşti;

Centrele e-Government şi e-Business de la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Laboratorul de Dezvoltare Software bazat pe tehnologia IBM Rational din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Aceste centre oferă posibilitatea instruirii studenţilor în tehnologii middleware ale IBM, cât şi dezvoltări de aplicaţii în standarde deschise utilizând sistemul de operare Linux.

IBM România promovează relaţii de parteneriat cu universităţile cu profil ingineresc, economic şi de ştiinţe fundamentale din România. Universitatea Politehnica din Timisoara este un partener prioritar al IBM în cadrul relaţiilor academice. IBM România a susţinut şi va continua cooperarea cu Universitatea Politehnica din Timişoara; menţionăm cele mai semnificative acţiuni iniţiate de către IBM România în acest sens:

IBM Country Projects: Modernizare curriculă universitară cu tehnologii software IBM, cursuri de instruire pentru profesori, crearea de conţinut pentru discipline universitare;

IBM Faculty Awards: două proiecte de cercetare câştigătoare în domeniile E-health, Sisteme informatice pentru administraţia locală;

Training Eclipse susţinut de cadre didactice de la Universitatea Politehnica din Timişoara;

Seria de prezentări şi workshop-uri Rational organizate de IBM pentru profesori de la UPT;

Prezentări ale tehnologiei Cell BE adresate studenţilor UPT;

Participarea cadrelor didactice şi a studenţilor la evenimente internaţionale organizate de IBM: IBM EMEA Academic Day si Best Students Recognition Event;

IBM România susţine grupuri de cadre didactice şi studenţi în participarea la programele didactice şi ştiinţifice ale Iniţiativei Academice IBM: Country Project, Faculty Award, Shared University Research, PhD Fellowship.

"Suntem convinşi de competenţele inalte obţinute de studenţi în beneficiul industriei locale, de obţinerea unor rezultate de vârf de către cadrele didactice în programele de cercetare-dezvoltare naţionale şi internaţionale, de amplificarea relaţiilor de parteneriat cu universităţi europene de prestigiu - toate acestea facilitate de noile dotări tehnologice oferite de IBM. Permanenta inovare adusă de IBM în servicii, produse hardware, tehnologii software conduce către o foarte bună cooperare cu universităţile româneşti" a menţionat Mihai Tudor, Country General Manager, IBM România.

O prioritate a IBM este implicarea sa în noile planuri de învăţământ pentru crearea unui profil de specialişti cu pregătire multi-disciplinară în domeniile TI, dezvoltare de aplicaţii software, reţele de calculatoare, modele de afaceri, inovare colaborativă şi relaţii sociale. Această cerinţă de pregătire modernă este promovată prin intermediul noilor programe de ştiinţă, inginerie şi management al serviciilor - SSME.

De asemenea, IBM promovează produse de vârf ale tehnicii de calcul şi tehnologiilor software prin sprijinul acordat organizării de concursuri studenţeşti la nivel naţional şi internaţional.

Astfel, Concursul Naţional Anual Studenţesc Best Linux Application este o iniţiativă de succes lansată în anul 2005 de IBM România, prin care se încurajează studenţii să dezvolte aplicaţii inovative ce utilizează Linux, sau chiar să îmbunătăţească performanţele şi gradul de utilizare a unei aplicaţii Linux deja existente, aducându-şi astfel contribuţia la proiectele comunităţii open source.

IBM este sponsorul principal al Concursului Internaţional de Programare ACM la nivel mondial; faza sud-est europeană a acestei competiţii prestigioase este organizată de 12 ani consecutiv la Bucureşti.

IBM sprijină instituţiile de învăţământ superior în crearea unor competenţe privind tehnologiile deschise, precum Java, Linux şi Eclipse, cât şi în pregătirea acestora pentru utilizarea de software şi servere IBM.

"Tehnologia IBM Rational prezintă o importanţă deosebită în procesul de proiectare, dezvoltare şi întreţinere de software şi în consecinţă în procesul educaţional al viitorilor specialişti în calculatoare. Prezenţa acestei tehnologii în laboratoarele de software ale facultăţii va asigura creşterea calităţii actului educaţional şi a nivelului de pregătire al absolvenţilor noştri. Universitatea "Politehnica" Timişoara sprijină colaborarea cu IBM România, fiind sigură că această colaborare va aduce plusvaloare absolvenţilor, avantaje reciproce celor doi parteneri, dar şi beneficii mediului economic din România", a declarat domnul profesor Dr. Ing. Nicolae Robu, Rectorul Universităţii "Politehnica" Timişoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb