Telefoane inteligente: luptă intensă pentru cucerirea pieţei

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 31 martie 2021

Telefoane inteligente: luptă intensă pentru cucerirea pieţei

Piaţa telefoanelor inteligente a revenit la viaţă după sincopele cauzate de pandemie. Marile companii lansează noi modele, urmăritorii lor nu se lasă mai prejos în ceea ce priveşte inovaţiile şi încearcă să acapareze "felii" mari din piaţa globală. Xiaomi a lansat la începutul acestei săptămâni o serie de smartphone-uri, între care unul high-end destinat pieţelor internaţionale, compania chineză vizând segmentul premium şi umplerea golului lăsat de problemele companiei concurente Huawei. Dispozitivele lansate sunt Mi 11 Lite şi Mi 11 Lite 5G, Mi 11 Pro şi Mi 11 Ultra. Mi 11 Ultra este smartphone-ul destinat pieţelor internaţionale din segmentul premium. Preţul porneşte de la 5.999 de yuani (914 dolari) şi va creşte până la 6.999 de yuani (1.066 dolari) pentru o versiune cu specificaţii mai mari. Xiaomi nu a spus încă pe ce pieţe va fi disponibil dispozitivul în afara Chinei. Cu Mi 11 Ultra, Xiaomi intră într-o concurenţă dură cu liderii Samsung şi Apple, dar şi cu rivalii chinezi, inclusiv Oppo şi Vivo, care au căutat să-şi sporească oferta high-end şi să se extindă pe pieţe mai mature, cum ar fi Europa, în ultimii câţiva ani."La începutul anului trecut, am început să intrăm pe piaţa high-end", a declarat CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, la un eveniment de lansare. "În aceste zile, camera face telefonul. Xiaomi ştie asta şi a mers până la capăt cu Ultra", a declarat pentru Bryan Ma, vicepreşedinte pentru cercetări privind dispozitivele clienţilor la IDC. "Este posibil ca Xiaomi să se laude după lansarea din această seară, dar concurenţa este atât de intensă încât nu poate sta mult timp liniştită", a mai spus acesta. O altă noutate este încărcătorul wireless al celor de la Xiaomi, care poate alimenta în paralel trei device-uri, fără a obliga utilizatorul la o plasare precisă a acestora. Una dintre problemele încărcătoarelor wireless este că dispozitivele puse la încărcat trebuie aliniate cu bobina interioară - în caz contrar, acestea nu se vor încărca. Xiaomi crede că a rezolvat această problemă, venind cu un încărcător wireless de mari dimensiuni, în interiorul căruia au fost montate 19 bobine, care acoperă întreaga suprafaţă. Astfel, dispozitivele vor nimeri una din cele 10 bobine, indiferent unde vor fi puse pe încărcător. Este, practic, acelaşi principiu pe care l-a încercat şi Apple cu AirPower, încărcător pe care, în cele din urmă, a renunţat să-l mai dezvolte din cauza încălzirii excesive. Xiaomi spune că a rezolvat această problemă. Noul încărcător este compatibil Qi - standardul generic pe care sunt dezvoltate majoritatea încărcătoarelor, pentru a putea fi folosite cu cele mai multe dispozitive mobile, indiferent de producător.

Xiaomi speră probabil să profite de unele dintre problemele Huawei pe piaţa smartphone-urilorm care au apărut ca urmare a sancţiunilor SUA împotriva gigantului echipamentelor de telecomunicaţii. În 2019, Huawei a fost inclusă pe o listă neagră din SUA cunoscută sub numele de Entity List, care restricţionează firmele americane să exporte tehnologie către compania chineză. Xiaomi s-a confruntat, de asemenea, cu verificări din partea SUA.

În trimestrul patru al anului trecut, livrările Huawei la nivel global au scăzut cu 41% faţă de anul anterior, potrivit Counterpoint Research. Numai în Europa, livrările Huawei au scăzut cu 62%. Xiaomi, Oppo şi Vivo au înregistrat o creştere de două cifre a livrărilor de smartphone-uri în trimestrul patru al anului 2020. Xiaomi a fost în aceeaşi perioadă al treilea mai mare producător de smartphone-uri din lume, după cota de piaţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Prea multe Masinarii Inteligente ce schimba omul in masinarie! Ar trebui sa ne preocupe formarea Omului Inteligent, ce nu poate fi manevrat de/prin Masinarii Inteligente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb