Termenul până la care angajaţii "Electrica" pot cumpăra acţiuni va fi prelungit cu un an

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 19 octombrie 2010

Termenul până la care salariaţii Electrica SA pot cumpăra 10% din acţiunile la E.ON Moldova Distribuţie şi E.ON Moldova Furnizare va fi prelungit cu un an, până la 31 decembrie 2011, potrivit unui proiect de OUG elaborat de Ministerul Economiei. "În 31 decembrie 2010 expiră dreptul persoanelor îndreptăţite de a achiziţiona acţiuni la E.ON Moldova Distribuţie şi E.ON Moldova Furnizare, succesoare legale ale Electrica Moldova, iar prin imposibilitatea achiziţionării acestor acţiuni în termenul legal prevăzut, aceste categorii de persoane pierd posibilitatea exercitării acestui drept, creându-se astfel o diferenţă nejustificată de tratament între salariaţii societăţilor comerciale filiale ale Electrica SA", se arată în nota de fundamentare a proiectului de Ordonanţă, citată de Mediafax.

Vor avea dreptul să cumpere acţiuni salariaţi, membri ai Consiliului de Administraţie şi pensionari cu ultimul loc de muncă în cadrul societăţilor la care Electrica deţine participaţii. Titlurile vor fi achiziţionate prin intermediul unei asociaţii a salariaţilor, în cel mult zece tranşe. În cazul în care asociaţia salariaţilor nu va solicita transferul titlurilor la care are dreptul, acţiunile netransferate vor rămâne în proprietatea "Electrica" SA, fără a putea fi redistribuite către o altă asociaţie a salariaţilor.

"Asociaţiile salariaţilor şi/sau, după caz, persoanele îndreptăţite, care şi-au exercitat opţiunea de cumpărare, vor beneficia de dividende proporţional cu numărul de acţiuni deţinute, pentru perioada de la care au fost înscrise ca acţionari în registrul acţionarilor fiecărei entităţi Electrica", potrivit documentului citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb