Traficul navelor prin Marea Neagră a încetinit după avertismentele lansate de Rusia

D.R.
Internaţional / 21 iulie 2023

Traficul navelor prin Marea Neagră a încetinit după avertismentele lansate de Rusia

Numărul de nave care se pregătesc să preia încărcături de cereale din zona Mării Negre a scăzut cu 35% în această săptămână comparativ cu cea precedentă, pe fondul îngrijorărilor crescute cu privire la posibilitatea ca navele comerciale să fie lovite dacă Rusia continuă să atace facilităţile portuare din Ucraina, transmite Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a transmis miercuri că va considera navele care se îndreaptă spre Ucraina drept potenţiale transporturi de încărcături militare şi, implicit, potenţiale ţinte militare. Ulterior, Kievul a emis un avertisment similar cu privire la navele care se îndreaptă spre Rusia.

"Credem că această retorică agresivă este posibil să ducă la o diminuare a numărului de proprietari de nave dispuşi să navigheze în regiune şi creează noi complicaţii cu privire la oferirea de poliţe de asigurare", susţine Omar Nokta, analist la Jefferies.

Potrivit unei analize efectuate de platforma Shipfix, numărul navelor care erau poziţionate pentru a transporta cereale din regiunea Mării Negre a scăzut cu 35% în această săptămână comparativ cu precedenta. Datele arată că doar 20 de vase erau angajate pentru operaţiuni la finalul lunii iulie şi începutul lunii august, comparativ cu 32 de vase în săptămâna precedentă.

Multe companii de asigurare nu mai furnizează acoperire pentru livrările din Ucraina, cu excepţia celor care se fac prin micile porturi de la Dunăre, au dezvăluit astăzi mai multe surse din industria de asigurări. "Întrebarea principală este cât de sigure vor fi porturile de la Dunăre în perioada următoare", a transmis una dintre surse.

Astăzi, erau zeci de nave care aşteptau să treacă prin canalul Dunării, inclusiv nave care se îndreaptă spre România sau care pleacă din România, arată datele firmei de analize MarineTraffic.

Primele suplimentare de risc, din cauza războiului, care sunt percepute în momentul intrării în Marea Neagră, trebuie reînnoite odată la şapte zile. Aceste prime costă deja mii de dolari şi sunt aşteptate să crească, având în vedere riscul minelor plutitoare.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat astăzi că nave din flota rusă din Marea Neagră au lansat rachete de croazieră antinavă ''asupra unui vas-ţintă în zona de antrenament de luptă în nord-vestul Mării Negre''. Ministerul Apărării rus a indicat de asemenea că aviaţia flotei, în coordonare cu navele, a efectuat acţiuni pentru a izola zona închisă temporar navigaţiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. PAI , CE ??? N-AU DREPTATE RUSII ??? AU DREPTATE , NU 100% , CI 1.000 % !!!!!!!!!!! CUM ADICA ???????? A FOST SEMNAT 1 ACORD ...... CU PRIVIRE LA ''''''''' GRANELE ASTEA ...... ''''''''' ..... MIJLOCIT , DE MAFIOTUL DE ERDOGAN ....... CUM CA ...... ATAT NAVELE CARE PLEACA CU MARFURI , ATAT DIN PORTURILE RUSESTI CAT SI DIN '''''''''' TARA - SFANTA ''''''''' , SA-SI POTA VINDE INCARCATURA , ACOLO UNDE TREBUIE SA AJUNGA ...... IN EUROPA S-AU IN LUME !!!!!!!!!! PESTE TOT , NAVELE PREA - SFINTILOR , AU PRIORITATE , NU PLATESC NIMIC SI DUC LA RUINA ECONOMIILE TARILOR RIVERANE ........... INCLUSIV , A ROMANIEI ............. NAVELE RUSE ???????? NU AU LOC PE NICAIERI IN EUROPA S-AU AMERICA .............. L-I SE PUN PIEDICI PESTE PIEDICI , L-I SE FACE MIZERII PESTE ALTE MIZERII ......... CA ; NU AVEM TIMP .... CA , NU SE POATE ...... CA , MAI TREBUIE O SEMNATURA DE LA TATICUL BIDEN ....... PLUS , O STAMPILA CU SIGLA '''''''''' AMERICA , TE INNOBILEAZA ....... '''''''''''' ..... ASA CA ; CEL MAI BINE E , CA NAVELE LUI ISUS - DIN - KRIVOI ROG , SA NU MAI IASA DELOC DIN PORTURILE LOR BLESTEMATE ...................... SA PUTREZEASCA ACOLO , IN VECII - VECILOR !!!!!!!!!!!!!!! CUM SPUN ORTODOXII ............... TOTUSI ....... CEL - MIC - DE ZILE , VREA SA PORUNCEASCA ROMANIEI PRIN INTERMEDIUL UNIUNII - EUROPENE , CA NAVELE LUI SA POATA CIRCULA LIBERE DE-A LUNGUL DUNARII , PANA IN GERMANIA .......... FARA SA PLATEASCA 1 LEUT MACAR , PENTRU TOATE ASTEA ................. PAI , DA .......... S-AU INTALNIT ISTETII , CU DOBITOCII !!!!!!!!!!!! ASA , CREDE EL .......... SI ... LA URMA - URMEI , DE CE NU ??? EL , INCEARCA ....... DACA - I IESE ............. SI , EU CRED , CA O SA-I IASA .......... EL , CONSIDERA CA IN ROMANIA , NU ARE CU CINE VORBII ........ DACA MA SCARPIN BINE IN CAP , SPRE DISPERAREA MEA , AI DAU DREPTATE ................. NOI , NU AVEM CONDUCATORI .............. SI , STIE SI EL PREA BINE ASTA ........... NU AVEM DECAT '''''''''' GHIOCEI !!!!!!!! '''''''''' ......... CARE CAD IN GENUNCHI SI SPUN : '''''''''' SARUT - MANUTA ...... SARUT - MANUTA ....... SARUT - MANUTA ...... SLAVA - AMERICA ...... AMERICA - SLAVA ....... SLUUGAAA ........ ''''''''' ...... SARACII DOMNITORI SI VOIEVOZI ROMANI , CARE AU LUPTAT 2.000 de ANI , CU SABIA IN MANA , UNII SI-AU JERTFIT SANGELE SI VIATA ....... PENTRU CE ??? CA TARA , SA NU AJUNGA PRESUL NIMANUI DIN AFARA , PE CARE SA-SI STEARGA PICIORELE ...................... SARACII DE EI ........... AU MURIT , DEGEABA ............... SE RASUCESC IN MORMINTE ................ VAI , DE CAPUL NOSTRU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Ma rog, ce sa zici? Conventia Dunarii e o chestie de pe alta planeta pt unii...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb