Tranzacţii în valoare de 122 milioane euro pe platforma Gecad ePayment

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 august 2009

Un număr de 1,5 milioane de tranzacţii, în valoare de aproximativ 122 milioane euro, au fost înregistrate pe platforma ePayment din 2004 şi până în prezent, informează un comunicat al companiei Gecad ePayment.

Integratorul de soluţii pentru comerţ electronic a înregistrat un ritm de creştere mediu de aproximativ 400 la sută de la prima tranzacţie online prin card bancar procesată prin platforma ePayment în anul 2004.

"Această creştere se datorează atât dezvoltării comerţului electronic românesc, dar şi investiţiilor permanente în dezvoltarea şi perfecţionarea platformei ePayment, serviciilor de suport client şi a sistemului anti-fraudă", se arată în comunicat. Prima tranzacţie procesată prin ePayment a avut loc în iulie 2004, în magazinul online Twister.ro, iar produsul achiziţionat a fost un stick de memorie cu capacitatea de 128 MB în valoare de 2,5 milioane lei vechi. "Am început cu 7 oameni şi 3 parteneri. Acum avem peste 1200 de parteneri iar echipa numără peste 60 de oameni", a afirmat Carmen Sebe, director general Gecad ePayment.

Încă din primul an de funcţionare compania a cunoscut un ritm semnificativ de creştere în ceea ce priveşte numărul comenzilor procesate, de la 8.000 de comenzi în 2005 la 540.000 în 2008, creştere generată atât de dezvoltarea constantă a industriei, cât şi în numărul partenerilor care au ales soluţiile ePayment.

În ceea ce priveşte tipurile de produse achiziţionate prin intermediul platformei ePayment, pe parcursul primilor doi ani şi jumătate au predominat produsele din e-tail, în special IT&C, companiile IT fiind primele care au sesizat beneficiile Internetului.

Începând cu a doua jumătate a anului 2006, soluţia ePayment a cunoscut o serie de îmbunătăţiri, noi funcţionalităţi şi opţiuni fiind adăugate în vederea adaptării la alte nişe, în special telecomunicaţii şi turism şi promovării comerţului electronic în aceste industrii.

Conform datelor ePayment, în ceea ce priveşte evoluţia tranzacţiilor,numărul acestora se află în creştere constantă, însă valoarea medie a unei tranzacţii a scăzut de la 112 euro în 2006 la 85 euro în 2008 şi chiar 80 euro în 2009.

Pe termen mediu şi lung, strategia companiei vizează completarea ofertei de procesare cu o serie de servicii auxiliare, puţin utilizate în România, dar şi o serie de acţiuni menite să promoveze comerţul electronic în rândul cumpărătorilor, de la o informare mai bună despre ce înseamnă să cumperi online, la dezvoltarea de servicii integrate care să faciliteze experienţa cumparăturilor şi plăţii online.

"În România, comerţul electronic se află încă la început, ritmul de creştere este în continuare specific unei industrii noi. Pe măsură ce timpul va trece, gama de produse şi servicii disponibile pe internet se va diversifica, numărul cumpărătorilor va creşte iar nevoia pentru servicii care să susţină creşterea vânzărilor online ale magazinelor, pe de o parte, şi să ajute cumpărătorii în procesul de achiziţie, pe de altă parte, va fi tot mai acută. Aceasta este etapa pentru care ne pregătim încă de acum", a mai spus Carmen Sebe.

Gecad ePayment este integrator de soluţii pentru comerţ electronic, lider pe piaţa românească de sisteme de plăţi online. Compania dezvoltă şi deţine în prezent trei soluţii proprietare - ePayment,, Avangate şi ARMS. ePayment este dedicată exclusiv pieţei interne, tuturor persoanelor juridice care au o afacere comercială online, iar Avangate şi ARMS se adresează atât pieţei interne cât şi celei internaţionale de distribuţie electronică de software.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb