Trei partide se luptă cu acţionarii minoritari ca să supravegheze Fondul Proprietatea

(Ş.C.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 27 aprilie 2009

"Fondul Proprietatea" pare să exercite o atracţie irezistibilă pentru mediul politic autohton. Propuşii Partidului Social Democrat luptă cu reprezentanţi ai Partidului Liberal-Democrat şi ai acţionarilor minoritari pentru un loc în noul Consiliu de Supraveghere al Fondului, ce va fi ales, astăzi, în Adunarea Generală a Acţionarilor.

Şase dintre cei şaisprezece candidaţi au făcut parte, la un moment dat, din structurile de conducere ale Fondului şi doresc să revină sau să aibă în continuare un cuvânt de spus.

Printre cei înscrişi în cursă se mai află cinci din actualii membri ai Consiliului de Supraveghere: Mircea Ursache (PSD), Ion Niculae Chrissoveloni, Radu Florescu, Giovanni Ravasio şi Flavia Teodosiu, ultimii patru fără înregimentare politică.

Alături de aceştia mai concurează nume cu rezonanţă în domeniul financiar, precum Graţiela Iordache, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, din partea PD-L, şi Nicolae Ivan (PNL), fost director general al Fondului până să fie demis, în mai 2006, dar şi consultant pentru "Cartesian Group", care a cumpărat, anul trecut, aproximativ 2,8% din acţiunile Fondului.

Pentru un loc între cele şapte din Consiliul de Supraveghere mai concurează Anca Gianina Opre, actualul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii, de la PSD, Ioan Adam (PSD), Eduard Romulus Goean, secretar de stat la Finanţe (PD-L) şi Ene Dinga (PD-L), fost ministru al Integrării.

Din partea acţionarilor mai candidează Corin Ioan Trandafir, Geor­ge-Napolion Diaconescu, Cristian Varban, Adrian George Grigoriu şi Iancu Adrian Stavrositu, preşedintele casei de brokeraj "Interfinbrook".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb