Turcia şi Rusia au îngheţat discuţiile cu privire la gazoductul Turkish Stream

Internaţional / 12 septembrie 2015

Turcia şi Rusia au îngheţat discuţiile cu privire la gazoductul Turkish Stream

Turcia a anunţat vineri că discuţiile care se poartă de mai multe luni cu Rusia pentru proiectul gazoductului Turkish Stream au fost "îngheţate" în lipsa unui acord între părţi, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Nu putem face progrese în negocieri în acest moment. Rusia a făcut din discuţiile dintre Gazprom şi compania turcă Botas, cu privire la reducerea preţului gazelor naturale, o precondiţie pentru proiectul Turkish Stream. În condiţiile în care în Turcia nu s-a putut forma un guvern după alegerile din iunie, discuţiile au fost îngheţate pentru moment. Părţile nu au pus capăt discuţiilor ci doar le-au îngheţat", a declarat secretarul de stat în Ministerul turc al Energiei, Sefa Sadik Aytekin, pentru ediţia online a cotidianului Hürriyet. Aytekin a explicat impasul actual prin lipsa de încredere reciprocă şi a apreciat că ambele părţi trebuie să dea dovadă de mai multă flexibilitate.

Luna trecută, fostul ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz, a dezminţit zvonurile referitoare la existenţa unor dispute între Ankara şi Moscova cu privire la gazoductul Turkish Stream şi a dat asigurări că negocierile sunt pe cale să se finalizeze. La rândul său, grupul rus Gazprom a dezminţit şi el zvonurile că proiectul Turkish Stream a fost anulat de Turcia.

Viitoarea conductă Turkish Stream ar urma să traverseze Marea Neagră până la graniţa dintre Turcia şi Grecia, de unde ar putea să ajungă la consumatorii din sudul Europei. Conform acordului preliminar convenit în luna decembrie 2014 de Gazprom şi compania turcă Botas, capacitatea totală a întregului proiect Turkish Stream este estimată să ajungă la 63 miliarde metri cubi pe an, dintre care 43 de miliarde metri cubi ar urma să fie dedicată Turciei.

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei iar jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb