Tuşnad - esenţa muntelui în fiecare picătură

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 23 aprilie 2008

Una dintre teoriile fundamentale ale ştiinţei spune că acolo unde există apă există şi viaţă. Într-adevăr, primele forme de viaţă, nişte mici celule invizibile pentru ochiul uman, au apărut prima dată în mările care acopereau cândva demult întreg uscatul planetei noastre. Apa, acest fluid miraculos, este leagănul vieţii şi reprezintă 70% din corpul uman.

Apa minerală Tuşnad este o apă de o puritate excepţională, remarcându-se printr-un conţinut mineral de un perfect echilibru natural. Izvorând din munţii vulcanici Harghita, una din zonele cu cel mai redus nivel de poluare din ţară, apa minerală Tuşnad traversează diferite formaţiuni de origine vulcanică de-a lungul parcursului său subteran, ceea ce îi conferă echilibrul mineral şi gustul autentic. Sărurile minerale care se regăsesc în apa minerală Tuşnad (calciu, magneziu, sodiu, potasiu, bicarbonaţi) sunt esenţiale pentru buna dezvoltare şi funcţionare a organismului. Mineralizarea specifică, puritatea zonei din care provine şi calitatea excepţională a sursei conferă apei minerale naturale Tuşnad personalitatea, prospeţimea şi vitalitatea specifice muntelui.

Tuşnad este o apă cu tradiţie, veche de sute de ani. Prima menţiune a apelor minerale binefăcătoare din zona Tuşnadului datează încă din secolul al XVI-lea. În 1879 se îmbuteliau 50 000 de sticle de apă minerală Tuşnad, care erau trimise în toate colţurile lumii. În aceea perioadă era una dintre cele mai renumite mărci de apă minerală de pe aceste meleaguri. Fabrica de îmbuteliere actuală, a fost construită în 1973, iar activitatea acesteia a început în 1974 şi a continuat fără întrerupere până în prezent. În acea perioadă apa minerală se îmbutelia în sticle de 500, respectiv 1500 ml. În anul 2000 se începe îmbutelierea în recipienţi PET de 500, 1500 şi 2000 ml. În anul 2001 se întrerupe îmbutelierea în sticle şi se achiziţionează o altă linie de îmbuteliere în PET. Apa minerală Tuşnad este îmbuteliată astăzi în recipiente PET de 0,5, 1,5 şi 2l, în varianta carbogazoasă (Tuşnad albastru) şi varianta slab carbogazoasă (Tuşnad verde).

Îmbutelierea se face în condiţii de control strict al calităţii, societatea Apemin Tuşnad fiind atestată ISO 9001:2000. Aceasta garantează că, în fiecare sticlă, consumatorul va regăsi aceeaşi apă minerală naturală pură şi perfect echilibrată.

Conform reglementărilor naţionale şi a celor europene, o apă minerală naturală nu poate face obiectul nici unui tratament sau adăugare care să modifice compoziţia ei în constituienţii săi principali. Apa minerală Tuşnad este îmbuteliată la sursă, tratarea apei se rezumă doar la deferizare, respectiv îndepărtarea conţinutului de fier. Aceasta se realizează printr-o staţie de deferizare ultra-modernă, produsa în Germania în 2002. Instalaţiile de îmbuteliere a apei sunt produse de provenienţă UE, conforme cu standardele europene.

Apa circulă în jurul globului trecând prin corpurile noastre şi răspândindu-se în lume. Dacă am fi în stare să descifrăm aceste informaţii cuprinse în memoria apei, am citi o poveste de proporţii epice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb