Ultimele tehnologii grafice pentru platforme mainstream

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 11 martie 2008

SAPPHIRE anunţă HD 3650

SAPPHIRE Technology, liderul în industria de soluţii grafice, a anunţat o nouă serie de plăci grafice care vor aduce ultimele arhitecturi grafice şi tehnologii de mare viteză pe interfeţe PCIe pentru platformele mainstream.

Noul produs SAPPHIRE HD 3650 combină ultima arhitectură unified shader cu suport pentru Shader Model 4.1 şi DirectX 10.1 printr-o conexiune pe ultima generaţie de interfeţe PCI-Express 2.0. Arhitectura încorporează 120 procesoare stream şi un controler de memorie internă cu unităţi multiple de randarizare şi unitate tesselation programabilă pentru a livra performanţe grafice incredibile.

Două versiuni ale chipset-ului SAPPHIRE HD 3650 vor fi disponibile spre lansare, cu performanţe şi preţuri în funcţie de opţiunea de memorie. Una dintre versiuni beneficiază de 512MB memorie GDDDR2 la frecvenţa de 500MHz. Procesorul grafic pentru ambele versiuni funcţionează la frecvenţa de 725MHz, ambele modele utilizând un cooler cu ventilator.

Ambele modele beneficiază de tehnologia CrossFireX, cu doi conectori de mare viteză amplasaţi pe cardurile video utilizatorul putând opta pentru interconectarea acestora pe o placă de bază compatibilă CrossFireX. Produse în tehnologie de 55nm, procesorul grafic ce echipează seria HD 3650 oferă un consum redus de putere şi o facilitate cunoscută sub numele ATI PowerPlay ce reduce activ consumul de energie în funcţie de încărcare.

La fel ca si celelalte modele din seria HD 3000, SAPPHIRE HD 3650 încorporează ultima tehnologie ATI Avivo HD pentru o experienţă video deosebită şi UVD (Unified Video decoder) pentru decodare hardware accelerată în cazul discurilor Blu-Ray şi HD DVD codate în format H.264, reducând considerabil încărcarea CPU. SAPPHIRE HD 3650 este certificata HDCP ready şi beneficiază de ieşire video compatibilă cu ultimele display-uri High Definition. La fel cu celelalate produse din seria HD 3000, 3650 suportă HDMI prin DVI cu ajutorul adaptorului DVI la HDMI.

SAPPHIRE HD 3650 este disponibilă pe piaţă începând cu 23 Ianuarie 2008. SAPPHIRE va adăuga şi alte modele seriei în saptamanile următoare.

Plăcile grafice din seria SAPPHIRE HD 3000 sunt certificate Microsoft Windows Vista Premium şi suportă suita de software ATI Catalyst suite, asigurând cumpărătorilor acces la update-uri software, stabilitate şi facilităţi adiţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb