Un nou centru de diagnostic imagistic Euromedic, la Paşcani

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 23 septembrie 2008

SC Euromedic România SRL a deschis un nou punct de lucru: Centrul de Diagnostic Imagistic Euromedic Paşcani. Centrul este localizat în Str. Moldovei Nr. 2, Bl. U 1-3, Parter, Paşcani, Jud. Iaşi. Acest nou centru vine în întâmpinarea nevoilor pacienţilor din regiune şi contribuie în mod activ la îmbunătăţirea sistemului de sănătate din România. Centrul este dotat cu un Computer Tomograf (CT) şi furnizează investigaţii de diagnostic imagistic prin tomografie computerizată cu şi fără contrast, precum şi consultaţii de neurologie.

Tomografia computerizată este o metodă imagistică care permite studierea corpului uman în secţiuni axiale cu ajutorul razelor X. Informaţiile obţinute în urma scanării CT sunt prelucrate de calculator şi transformate în imagini care apoi sunt interpretate de către specialistul în imagistică medicală. Aceste imagini pot fi prelucrate ulterior de către medic cu ajutorul calculatorului pentru a obţine reconstrucţii 3D sau pentru a pune în evidenţă doar anumite structuri anatomice (vase de sânge, structuri scheletice, etc.).

Investigaţia se realizează cu pacientul aşezat pe o masă care trece printr-un tub (Gantry) unde va fi scanat (iradiat cu o doză minimă controlată). În anumite cazuri, pacienţilor li se poate administra substanţa de contrast. În funcţie de regiunea studiată, pacienţilor li se poate recomanda un regim special privind alimentaţia şi medicamentaţia.

,,Încă o dată, Euromedic doreşte să fie cât mai aproape de pacienţi, oferindu-le cele mai bune servicii, iar investigaţiile imagistice şi serviciile ambulatorii fac parte din acest demers. Am început demersurile în vederea contractării investigaţiei Computer Tomograf cu CASJ Iaşi şi sperăm ca începând cu luna octombrie să putem furniza investigaţiile CT şi în cadrul contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru pacienţii asiguraţi", a declarat Dr. Anca Petca, Preşedintele Euromedic România.

Pentru moment, la Centrul de Diagnostic Imagistic Euromedic Paşcani, pot beneficia de investigaţia Computer Tomograf:

Pacienţi ambulatorii, în regim privat, trimişi de un medic de familie sau unul de specialitate.

Pacienţi internaţi, din spitalele aflate în relaţii contractuale cu SC Euromedic România SRL.

Euromedic International este o companie olandeză, avându-i ca acţionari pe Merrill Lynch Global Private Equity, Ares Life Sciences si Montagu, ce reuneşte peste 4.500 de profesionişi în domeniul medical. Compania operează 171 de centre de diagnostic şi dializă în Polonia, Ungaria, România, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Grecia, Italia, Turcia, Republica Cehă, Federaţia Rusă, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Bulgaria şi Elveţia. Activităţile Euromedic sunt împărţite în patru divizii: Euromedic Diagnostics operează centre de diagnostic, International Dialysis Centres prestează servicii de dializă şi suport nefrologic, Euromedic Labs furnizează analize medicale de laborator şi Euromedic Training furnizează şi pregăteşte personalul medical şi coordonează serviciile de teleradiologie. Euromedic este auditat de KPMG, iar centrele sale funcţionează strict conform standardului ISO 9001.

Centrul de la Paşcani este cel de-al şaselea centru Euromedic de diagnostic imagistic de înaltă performanţă şi medicină nucleară, alăturându-se celor de la Arad (2002), Constanţa (2003), Petroşani (2004), Fundeni (2004), in Bucuresti şi Medgidia (2007).

În mai 2008 Euromedic a adus, în premieră în România, echipamentul PET/CT, cea mai înaltă tehnologie în domeniul imagisticii şi medicinei nucleare. Pe lângă serviciile de diagnostic imagistic şi radiologic, centrele Euromedic România furnizează şi o gamă largă de servicii clinice (consultaţii) în ambulatoriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb