UN NOU MEMORANDUM LA NIVEL INSTITUŢIONAL România şi China vor colabora în domeniul IT&C

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 septembrie 2012

România şi China vor colabora în domeniul IT&C

România şi Republica Populară Chineză au încheiat un Memorandum de înţelegere privind cooperarea în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei (IT&C), potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial.

Documentul precizează că obiectivul memorandumului este "stabilirea cooperării instituţionale dintre cele două părţi, în vederea concentrării eforturilor şi a resurselor tehnice, financiare şi umane, având ca finalitate dezvoltarea cooperării tehnologice şi a activităţii inovative, precum şi a serviciilor legate de acordarea de asistenţă, consultanţă şi instruire tehnică, în vederea formării de resurse umane specializate în domeniul TIC".

Desfăşurarea activităţilor prevăzute în memorandum va fi condiţionată, printre altele, de existenţa resurselor de finanţare.

Documentul are un termen de valabilitate de cinci ani, existând posibilitatea să fie prelungit.

Ţara noastră vrea să colaboreze cu China şi în alte domenii. Săptămâna trecută, Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), a spus că România şi China ar putea încheia, în luna octombrie a acestui an, un acord referitor la investiţiile din agricultura noastră care ar putea fi susţinute de partea chineză şi la reactivarea exporturilor româneşti de carne de porc către piaţa chineză.

Toate aceste acorduri par să reflecte, însă, doar o colaborare la nivel instituţional, întrucât, potrivit reprezentanţilor Camerei de Comerţ şi Industrie România-China (CCIRC), în ultimii ani nicio investiţie cu capital chinez nu a fost realizată pe piaţa noastră.

Gabriel Ghelmegeanu, preşedintele CCIRC, ne-a declarat, recent, că problemele legate de vize, pe care chinezii le au în momentul în care vor să vină în ţara noastră, s-au accentuat în ultima vreme.

Domnia sa ne-a precizat: "Nu s-a rezolvat nimic cu vizele chinezilor sub noul Guvern, din contră, e mai rău. Legea este bună şi dacă s-ar respecta nu ar mai fi astfel de probleme, dar nu este respectată, nu este pusă în aplicare aşa cum trebuie. Chinezii care vor să vină la noi sunt băgaţi într-o cameră şi interogaţi. Sunt întrebaţi de ce vin în România, câte zile stau la noi, de ce stau atâtea zile, cu cine se întâlnesc...".

Gabriel Ghelmegeanu ne-a mai spus că avem nevoie de o strategie la nivel guvernamental pentru dezvoltarea relaţiilor dintre ţara noastră şi Republica Populară Chineză. Preşedintele CCIR a subliniat că proiectele întocmite de autorităţile noastre nu îndeplinesc toate condiţiile pentru a-i convinge pe chinezi să-şi dezvolte afaceri în România, întrucât acestea nu conţin suma exactă care trebuie investită şi perioada în care cheltuielile vor fi amortizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb