Unilever speră să vândă mai multă îngheţată în Europa

D.R.
Companii / 25 iulie 2023

Unilever speră să vândă mai multă îngheţată în Europa

Grupul de bunuri de consum Unilever, care produce mărcile de îngheţată Ben & Jerry's şi Magnum, a anunţat astăzi că speră să vândă mai multă îngheţată în Europa în vara acestui an, dar este îngrijorat că temperaturile extreme ar putea să îi afecteze vânzările deoarece i-ar reorienta pe consumatori spre băuturile răcoritoare, transmite Agerpres.

Luna aceasta, au fost înregistrate temperaturi record în sudul Europei iar Organizaţia Meteorologică Mondială a avertizat că valul de căldură în emisfera nordică se va intensifica. Afacerile cu îngheţată ale Unilever sunt responsabile pentru aproximativ 15% din veniturile grupului.

"Vom vedea vânzări mai mari la îngheţată? Sper foarte mult că da", a spus directorul financiar de la Unilever, Graeme Pitkethly. "Există însă un punct sensibil pentru temperaturi, atunci când vorbim de vreme. Dacă se face mult prea cald, şi putem vedea în acest moment nişte temperaturi incredibile în Europa, există unele date care arată că este posibil ca oamenii să renunţe la îngheţată şi să se îndrepte spre o băutură răcoritoare", a spus Graeme Pitkethly.

În rezultatele trimestriale publicate anterior, Unilever a informat că vânzările de îngheţată au înregistrat o creştere de două cifre în trimestrul al doilea, cu evoluţii pozitive în termeni de preţuri şi volume de vânzări. În cazul Europei, vremea nefavorabilă din lunile aprilie şi mai a fost în mare parte contracarată de vremea bună din luna iunie, a precizat Unilever.

La nivel mondial, Unilever deţine, închiriază şi întreţine aproximativ trei milioane de congelatoare pentru îngheţatăUnii analişti se aşteaptă ca piaţa mondială de îngheţată să crească cu 5,7% în perioada 2023-2028.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb