UPDATE "Lukoil Neftochim Bourgas" Bulgaria şi "Lukoil" România, implicate în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de 9 milioane lei

MINA IRINA
Anticorupţie #Energie / 15 septembrie 2017

"Lukoil Neftochim Bourgas" Bulgaria şi "Lukoil" România, implicate în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de 9 milioane lei

Actualizare 21:30

Procurorii DIICOT au anunţat astăzi că "Lukoil Neftochim Bourgas" Bulgaria şi "Lukoil" România sunt implicate în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 9 milioane de lei, prin achiziţii intracomunitare de bitum rutier, în care au fost reţinute cinci persoane.

Anchetatorii susţin că persoanele vizate în acest dosar erau constituite în patru grupuri infracţionale, care au creat un circuit fictiv de achiziţie şi livrare de bitum rutier cu provenienţă "Vaya Ltd" Bulgaria şi "Lukoil Neftochim Bourgas" AD Bulgaria, iar membrii grupului au fost sprijiniţi de către S.C. "Lukoil" România.

Într-un comunicat de presă, DIICOT arată: "La datele de 13.09.2017 şi 14.09.2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Matei Eugen, Gherghel Amalia, Ceban Sergiu, Tirla Călin şi Izvernari Dănuţ Nelu, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

În fapt s-a reţinut că, în perioada 2009-2010, inculpaţii Matei Eugen, Gherghel Amalia, Ceban Sergiu, Tirla Călin, Izvernari Dănuţ Nelu, Negru Dumitru Florin, Mazâlu Petru, Mara Bogdan Marius, Novăcescu Gheorghe Tony, Vasile Angelica, Şinca Valentin, Gorea Florentin şi Slevoacă Cristina s-au constituit în patru grupuri infracţionale organizate în scopul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prin crearea unui circuit fictiv de achiziţie şi livrare de bitum rutier cu provenienţă Vaya Ltd Bulgaria şi Lukoil Neftochim Bourgas AD Bulgaria, în sensul interpunerii scriptice a unor societăţi comerciale care s-au sustras în această modalitate de la plata TVA-ului aferent şi a impozitului pe profit.

Membrii grupului au fost sprijiniţi în activitatea infracţională de către S.C. LUKOIL ROMÂNIA S.R.L. prin reprezentantul legal, suspectul T. C., în sensul interpunerii pe circuitul de livrare a mărfii a unei societăţi comerciale din Marea Britanie".

Prejudiciul cauzat în dauna bugetului statului este în valoare de 9.139.242 de lei, reprezentând TVA de plată şi impozit pe profit, precizează sursa citată.

Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Bacău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi a celor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Bacău,Timişoara, Suceava, Iaşi, Ploieşti şi Piteşti, au efectuat un număr de douăzeci şi trei de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele menţionate.

Tribunalul Bacău a dispus măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Matei Eugen, Gherghel Amalia, Ceban Sergiu, Tirla Călin şi Izvernari Dănuţ Nelu.

Faţă de alţi opt inculpaţi - Negru Dumitru Florin, Mazâlu Petru, Mara Bogdan Marius, Novăcescu Gheorghe Tony, Vasile Angelica, Şinca Valentin, Gorea Florentin şi Slevoacă Cristina - procurorii DIICOT au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

(S.A.)

-------------

Procurorii Serviciului Teritorial Bacău al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au făcut percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 9 milioane de lei, în care este vizat şi reprezentantul legal al SC Lukoil România SRL, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul DIICOT.

În document se arată: "În fapt s-a reţinut că în perioada 2009 - 2010, inculpaţii Matei Eugen, Gherghel Amalia, Ceban Sergiu, Tirla Călin, Izvernari Dănuţ Nelu, Negru Dumitru Florin, Mazâlu Petru, Mara Bogdan Marius, Novăcescu Gheorghe Tony, Vasile Angelica, Şinca Valentin, Gorea Florentin şi Slevoacă Cristina s-au constituit în patru grupuri infracţionale organizate, în scopul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prin crearea unui circuit fictiv de achiziţie şi livrare de bitum rutier cu provenienţă Vaza LTD Bulgaria şi Lukoil Neftochim Bourgas AD Bulgaria, în sensul interpunerii scriptice a unor societăţi comerciale care s-au sustras în această modalitate de la plata TVA-ului aferent şi a impozitului pe profit".

Conform aceleiaşi surse, membrii grupului au fost sprijiniţi în activitatea infracţională de către SC Lukoil România SRL, prin reprezentantul legal, în sensul că a interpus pe circuitul de livrare a mărfii o societate comercială din Marea Britanie.

Din primele estimări, prejudiciul cauzat în dauna bugetului statului este în valoare de 9.139.242 de lei, reprezentând TVA de plată şi impozit pe profit.

Procurorii DIICOT Bacău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Bacău,Timişoara, Suceava, Iaşi, Ploieşti şi Piteşti, au efectuat în acest dosar 23 de percheziţii domiciliare.

În urma descinderilor a fost dispusă reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Eugen Matei, Amalia Gherghel, Sergiu Ceban, Călin Tirla şi Dănuţ Nelu Izvernari, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. Cei cinci au fost ulterior arestaţi preventiv, în cazul altor opt inculpaţi fiind dispusă măsura controlului judiciar, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bine ca verifica buticurile si pe rechini ii laaasa liberi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb