Ursus Breweries a finalizat o investiţie de peste 50 milioane euro la fabrica din Timişoara

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 20 iulie 2009

Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller, a finalizat vineri o investiţie de peste 50 milioane de euro la fabrica de bere pe care o deţine în Timişoara, dublând astfel capacitatea de producţie a unităţii, au declarat vineri reprezentanţii companiei, citaţi de NewsIn.

"Am încheiat una dintre cele mai mari investiţii realizate la fabricile de bere din România ale companiei. De asemenea, în prezent, capacitatea de producţie a fabricii este de peste două milioane hectolitri, dublu faţă de nivelul anterior investiţiei", a declarat directorul fabricii Ursus Breweries din Timişoara, Dragoş Hopulele.

Suma investită în această fabrică provine atât din surse proprii ale grupului SABMiller, cât şi de la bănci partenere, potrivit preşedintelui Ursus Breweries România, Stephan Maria Weber.

De asemenea, reprezentanţii Ursus Breweries au precizat că proiectul investiţional finalizat vineri s-a desfăşurat pe o perioadă de doi ani şi a implicat un număr de 80 de firme contractoare şi peste 1.000 de persoane.

Fabrica de la Timişoara este cea mai veche fabrică de bere din România, iar reprezentanţii Ursus au menţionat că cea mai mare parte a investiţiilor a fost alocată pentru tehnologizare, păstrând arhitectura iniţială a clădirilor.

Reprezentanţii Ursus Breweries au precizat că la fabrica din Timişoara sunt produse mărcile Timişoareana, Ciucaş şi Ursus.

"În cadrul companiei există în prezent cele două fabrici mari de la Timişoara şi Buzău care produc două treimi din volumul comercializat pe piaţă. Timişoreana a pornit ca o marcă regională şi a ajuns să aibă o cotă de piaţă de peste 15%, la nivel naţional", a precizat Dragoş Hopulele.

Ursus Breweries, subsidiară a SABMiller, a mai finalizat o investiţie de 42 milioane de euro în modernizarea capacităţii de producţie a fabricii de la Buzău în luna aprilie.

Producătorul de bere Ursus Breweries a raportat, în anul financiar 2008-2009, încheiat la 31 martie, o creştere de 27% a cifrei de afaceri, faţă de anul precedent, evoluţie datorată în principal majorării cu acelaşi procent a volumului de vânzări Timişoreana, au anunţat în luna mai oficialii companiei. De asemenea, producătorul a înregistrat, la sfârşitul anului financiar 2008, încheiat la data de 31 martie 2009, o creştere de 18% a volumului de vânzări, până la şapte milioane de hectolitri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb