"Vinarte" a plantat 15 hectare de viţă nobilă

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 20 august 2010

Sergio Faleschini, proprietarul podgoriilor "Vinarte"

Sergio Faleschini, proprietarul podgoriilor "Vinarte"

Fondată în anul 1998, "Vinarte" este o societate românească cu capital străin, producătoare de vinuri cu reţea de distribuţie proprie, în ţară şi străinătate. Sergio Fales­chini, proprietarul podgoriilor "Vinarte", ne-a spus că firma sa a fost creată în scopul realizării de vinuri de mare calitate, "fixând şantierul pe trei domenii: Villa Zorilor- Dealu Mare, Bolovani- Sâmbureşti şi Starmina-Vânju Mare".

Dintre vinurile premium şi super premium, "Vinarte" produce merlot, la Zoreşti -Dealu Mare şi la Starmina - Vânju Mare, cabernet sauvignon, pe domeniul Bolovanu Sâmbureşti, sauvignon blanc, la Starmina - Vânju Mare şi riesling, tot la Starmina.

În prima parte a anului 2010, "Vinarte" a realizat o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, faţă de 980.000 de euro în 2009. Pentru întreg anul, reprezentantul companiei estimează o cifră de afaceri de 3 milioane de euro, comparativ cu 2,85 milioane euro în 2009.

Crama a produs mai mult de 2 milioane de sticle de vin în 2008, iar în 2009 - 1,8 milioane de sticle, având 81 de angajaţi permanenţi.

Strategia societăţii se îndreaptă în două direcţii: creşterea vânzărilor la export, prin depistarea de noi pieţe şi dezvoltarea reţelei de magazine proprii, ne-a mai spus proprietarul "Vinarte", adăugând că, în perioada de criză, nu a trebuit să reducă preţurile şi nici să închidă vreo linie de producţie: "Facem periodic acţiuni de promoţie şi degustări în supermarketuri, mari magazine etc., iar exportul este constant ca volum faţă de perioada de dinainte de criză".

În prima parte a acestui an, "Vinarte" a investit 225.000 euro în plantarea a 15 hectare de viţă de vie nobilă, la Bolovanu. În cea de-a doua parte a anului, societatea plănuieşte să investească în utilaje pentru agricultură şi în baricuri import Franţa, în valoare totală de 150.000 euro.

Noutatea cramei în 2010 o reprezintă cele două vinuri noi, respectiv tămâioasă românească - soi autohton şi roze de Starmină, un vin roze obţinut din pinot noir şi merlot. "Vinarte" exportă în Canada, SUA, Brazilia, Europa şi Japonia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb