Vlădescu - stăpânul miliardelor

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 25 mai 2007

Vlădescu - stăpânul miliardelor

Sebastian Vlădescu, secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, va fi Coordonatorul Naţional al Asis­tenţei financiare externe nerambursabile. Numirea a avut loc în şedinţa din această săptămână a Guvernului, la propunerea ministrului Eco­nomiei şi Finanţelor, Varujan Vos­ganian.

Coordonatorul Naţional al Asistenţei financiare externe nerambursabile are drept sarcină programarea la nivel naţional, monitorizează şi evaluează utilizarea asistenţei financiare nerambursabile acordate României de Uniunea Europeană. Totodată, negociază şi semnează, în numele Guvernului, acordurile de finanţare pentru fondurile nerambursabile primite de la Uniunea Europeană şi alţi donatori - state membre sau organizaţii internaţionale.

România va beneficia în următorii ani, până în 2013, de fonduri structurale de 30 de miliarde de euro, în timp ce contribuţia la bugetul UE va fi de aproximativ 8 miliarde de euro. Raportând suma la cele şapte zile ale săptămânii, vor trebui cheltuiţi zilnic 8,5 milioane de euro.

Marea problemă cu care s-au confruntat ţările care au aderat la Uniunea Europeană şi cu care se pare că se va confrunta şi ţara noastră este gradul redus de absorbţie al aces­tor fonduri.

Pe de altă parte, au apărut deja atât în România, cât şi în Bulgaria, fraudele asupra fondurilor europene prestructurale. Principalele modalităţi de fraudare a fondurilor europene descoperite anul trecut sunt folosirea de documente justificative false (54%), schimbarea destinaţiei fondurilor (24%), neres­pectarea normelor de achiziţii publice, inclusiv conflictul de interese (28%), conform raportului Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF) din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb