Windows 7 va fi livrat în Europa împreună cu Internet Explorer

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 august 2009

Grupul american Microsoft a anunţat că nu va separa browserul său web Internet Explorer (IE) de versiunile noului program său de operare Windows 7 ce vor fi livrate în Uniunea Europeană, atunci când noul sistem de operare Windows va fi lansat pe piaţa mondială în luna octombrie 2009, informează AFP.

"Sunt încântat să vă anunţ că în luna octombrie vom livra aceiaşi versiune de Windows 7 în Europa ca şi cea lansată în restul lumii", a declarat directorul juridic adjunct al Microsoft, Dave Heiner, într-un comunicat publicat duminică pe pagina de Internet a Microsoft.

Microsoft a precizat că a abondonat planurile sale referitoare la eliminarea browserului Internet Explorer din pachetul Windows 7, în ideea de a respecta solicitările Comisiei Europene, urmând să ofere consumatorilor o opţiune care le permite să instaleze browserul Internet Explorer sau orice ale browser. Grupul american a precizat că această opţiune a fost primită pozitiv de Comisia Europeană şi producătorii de computere.

Comisia Europeană a acuzat Microsoft, cel mai mare producător mondial de programe software, de monopol pe piaţa browser-elor de internet şi a cerut Microsoft să deschidă sistemul de operare Windows şi pentru alte browsere.

Conform noului plan al celor de la Microsoft, cei care cumpără un computer cu sistemul de operare Windows 7 pre-instalat vor avea la dispozitie un ecran de opţiuni ("ballot screen") de unde îşi vor putea instala browser-ul de internet preferat.

Cu toate acestea Microsoft a precizat că ar putea reveni la livrarea versiunii Windows 7 E (o versiune de Windows 7 specială pentru Europa care nu include browserul Internet Explorer), în funcţie de reacţia Comisiei Europene. "Suntem conştienţi că mai sunt câţiva paşi în ancheta Comisiei asupra propunerii noastre. Suntem implicaţi în procesul de evaluare şi sperăm că propunerile noastre vor fi acceptate", a declarat Dave Heiner.

Recent grupul Microsoft a anunţat că Windows 7, cea mai nouă versiune a popularului sistem de operare Windows (utilizat într-o formă sau alta de 90 la sută din computerele personalele din întreaga lume) este gata pentru a fi livrat producătorilor de PC-uri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb