Xerox, parteneriat cu distribuitorul Agis Computer

V.B.
Companii #IT / 24 aprilie 2014

Xerox România va distribui, din această lună, echipamente de birou prin compania Agis Computer, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, clienţii Agis Computer vor avea la dispoziţie şi tehnologii Xerox din categoria office, precum: imprimante laser alb-negru şi color din gama Xerox Phaser, scanere, copiatoare şi multifuncţionale Xerox WorkCentre alb-negru şi color de format A4 (cu viteză de imprimare de până la 53 pagini pe minut - ppm) şi A3 (22 ppm). De asemenea, Agis Computer va furniza consumabilele aferente acestor echipamente.

Florina Sereş, Channels Director Xerox România, a afirmat despre Agis: "Compania reprezintă unul dintre distribuitorii tradiţionali de tehnologii de imprimare, având în portofoliu branduri recunoscute şi o reţea vastă de revânzători care acoperă toată ţara şi deserveşte clienţii-ţintă ai Xerox: firmele mici şi mijlocii"

Xerox România are o bază de revânzători autorizaţi de 550 parteneri care acoperă toată ţara, utilizând metode de vânzare precum: online, retail, vânzare directă, magazine IT, magazine de birotică şi papetărie.

De la inventarea xerografiei, de peste 75 de ani, echipa Xerox ajută companiile să îşi simplifice modul de lucru. Astăzi, compania este lider global în managementul documentelor şi al proceselor de business, ajutând organizaţii de toate mărimile să fie mai eficiente şi să se concentreze pe activităţile principale de business.

Fondată în 1906 şi având sediul în Norwalk, Connecticut, Xerox are peste 140 de mii de angajaţi, deservind clienţi din 160 de ţări, cărora le oferă servicii de afaceri, echipamente de imprimare şi instrumente software pentru organizaţii comerciale şi guvernamentale.

Înfiinţată în 1994 în Cluj-Napoca, Agis Computer a deschis, în februarie 1997, o structură logistică şi în Capitală. Compania distribuie imprimante şi consumabile, vizând toate canalele de vânzare, de la comerţul mare până la firmele mici de proximitate.

Agis Computer, amendată de Consiliul Concurenţei cu circa 3 milioane de lei

În ianuarie 2014, Consiliul Concurenţei (CC) a amendat mai multe firme importante din piaţa electrocasnicelor pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale în cadrul campaniilor de tip buy-back, a declarat, pentru ziarul BURSA, preşedintele CC, Bogdan Chiriţoiu.

Totalul penalizărilor aplicate se ridică la aproape 56,5 milioane de lei (aproximativ 12,7 milioane de euro), cuantumul amenzilor fiind de peste 2% din cifra de afaceri realizată în 2012.

Autoritatea de Concurenţă a anchetat un număr de circa 60 de companii, dintre care 14 au fost amendate, acestea făcând parte din asociaţiile ROREC şi ECOTIC, aceasta din urmă incluzând şi Agis Computer.

Consiliul Concurenţei a precizat: "Opt companii membre ROREC au fost amendate cu 47.881.380 lei (10,8 milioane euro) pentru fixarea în comun a discounturilor şi controlul vânzărilor produselor lor în campaniile de buy-back prin alocarea bugetului aferent proporţional cu cotele de piaţă preexistente ale companiilor membre ale asociaţiei. În acest fel, nu s-a urmărit maximizarea numărului de deşeuri colectate, ci s-au menţinut cotele de piaţă ale companiilor prin subvenţionarea discounturilor".

Astfel, CC a constatat că, în cadrul întâlnirilor ROREC, opt companii fondatoare ale asociaţiei au stabilit şi au practicat aceleaşi discounturi, de 15% în cazul electrocasnicelor mari şi de 20% în cazul electrocasnicelor mici, la comercializarea produselor, în cadrul campaniilor de tip buy-back derulate în perioada 2008-2009. De asemenea, potrivit Consiliului, companiile au stabilit ca din încasările din timbrul verde să fie alocate procente proporţionale cu cotele de piaţă ale fiecăreia pentru finanţarea discounturilor din acţiunile de buy-back.

Membrii ROREC sancţionaţi de Consiliul Concurenţei sunt Arctic (amendată cu circa 24 milioane lei BSH Electrocasnice (cu o amendă de 1,4 milioane lei), Candy Hoover Romania (penalizată cu 440.426 lei), Electrolux România (cu o penalizare de 9,88 milioane lei), Gorenje Romania aproximativ (amendată cu 1 milion de lei), Indesit Company Magyarorszag Kft (cu o amendă de 2,66 milioane lei), Philips Romania (penalizată cu 5 milioane lei) şi Whirlpool România (cu o penalizare de 3,39 milioane lei).

Cele şase companii din cadrul ECOTIC au fost sancţionate de CC cu 8,6 milioane lei (1,9 milioane euro) pentru stabilirea unei înţelegeri anticoncurenţiale prin crearea unui mecanism similar cu cel al asociaţiei ROREC în cadrul campaniilor de tip buy-back iniţiate în februarie 2009.

Acestea sunt Agis Computer (sancţionată cu aproximativ 3 milioane de lei), CG&GC Intelligent Technology (cu o sancţiune de 13.500 lei), Gemini SP (amendată cu 1,4 milioane lei), Maguay Impex (cu o penalizare de 756.710 lei), Panasonic Marketing Europe GmbH Wiesbaden Germania (sancţionată cu 209.597 lei) şi Scop Computers (cu o sancţiune de 3 milioane lei).

Ancheta Consiliului Concurenţei a fost desfăşurată pe o perioadă de circa patru ani, fiind demarată în 2009.

Bogdan Chiriţoiu ne-a precizat că ancheta a fost blocată timp de un an, întrucât companiile au acţionat în instanţă Consiliul Concurenţei: "Ne-am fi dorit să finalizăm această analiză în decembrie 2012, dar am pierdut un an pentru că am fost atacaţi în Instanţă pe o chestiune procedurală. Companiile au dorit să ne ţină pe loc pentru a se putea pregăti, aşa că ne-au solicitat unele date despre societăţile concurente, pe care nu am putut să le dăm pentru că erau confidenţiale. În orice caz, având în vedere că am trecut şi prin Curtea de Apel şi prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, rezolvând totul în nouă luni, instanţele s-au mişcat destul de repede, pentru că avem cazul şi cu termene de doi ani".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb