ZIARUL BURSA

21 octombrie 2010
Ediţia din 18.09.2024
"Manipularea publicului nu-i de interes public".În emisiunea "Sinteza zilei" de luni, Mihai Gâdea a spus:"Astăzi au fost publicate o serie întreagă de stenograme, de discuţii între un patron al unui post de televiziune şi diverşi ziarişti.În mod normal, eşti tentat să priveşti către acea chestiune şi să o comentezi.Însă, te întrebi dacă nu cumva un astfel de gest este destul de nepotrivit, în condiţiile în care acelea sunt nişte convorbiri private, nu au legătură cu niciun dosar, direct, nu există niciun fel de justificare care să presupună interesul public pe o astfel de chestiune şi te întrebi dacă nu cumva este poliţie politică".

Fabricile de ştiri

MAKEPolitică / 21 octombrie 2010

"Fabrica de ştiri" a devenit, de trei zile, cel mai nefericit titlu care putea fi inventat pentru o emisiune a televiziunii "Realitatea".

OTC-ul, luat la şuturi

FLORIAN GOLDSTEINPiaţa de Capital / 21 octombrie 2010

Consiliul Bursei şi-a programat o şedinţă pentru astăzi, în aceeaşi zi în care trebuie să aibă loc alegerile pentru conducerea Depozitarului Central, aglomerându-se în asemenea măsură încât devine problematic să-şi respecte agenda.

Victorie pe (aproape) toate liniile

CAMPIONATUL PRESEI LA FOTBAL Victorie pe (aproape) toate liniile

D.N.Media-Advertising / 21 octombrie 2010

Formaţia Bursa continuă să puncteze decisiv în Campionatul Presei la Fotbal. În meciul cu Realitatea TV, echipa şi-a îndeplinit obiectivele fixate: a marcat decisiv în ceea ce priveşte imaginea şi fair -play-ul. Într-o presă zguduită de stenograme şi atacuri cu tălpile în faţă, Bursa a oferit încă o lecţie de eleganţă, dăruind adversarului o satisfacţie de moment.

Euro a atins maximul ultimelor două luni şi jumătate

IZABELA SÎRBUMacroeconomie / 21 octombrie 2010

Moneda euro s-a întors ieri la maximul ultimelor două luni şi jumătate, urcând ieri la 4,3084 lei, potrivit cursul oficial al BNR, semn că vizita oficialilor FMI, care a început ieri, a agitat investitorii. Moneda unică fusese cotată ultima dată la un nivel mai ridicat decât cel de ieri pe data de 2 iulie.

REPORTERI FĂRĂ FRONTIERE: Europa cade de pe piedestal

V. RIBANAPolitică / 21 octombrie 2010

Mai multe ţări din Uniunea Europeană au coborât în clasamentul mondial privind libertatea presei, realizat de organizaţia Reporteri fără Frontiere, care avertizează că, în situaţia în care nu vor fi luate măsuri comune, UE riscă să-şi piardă poziţia de lider mondial al respectării drepturilor omului.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Bilanţ preelectoral la Depozitarul Central

Ş.C.Piaţa de Capital / 21 octombrie 2010

Acţionarii Depozitarului Central sunt chemaţi, astăzi, să aleagă viitorul Consiliu de Administraţie al instituţiei, după o "campanie electorală" tumultoasă, din care nu au lipsit neregulile şi ciocnirile în culise.

EDP a finalizat parcul eolian de la Peştera

EDP a finalizat parcul eolian de la Peştera

F.A.Companii / 21 octombrie 2010

Compania portugheză Energias de Portugal (EDP) a finalizat construcţia parcului eolian de la Peştera şi va încheia în câteva săptămâni realizarea turbinelor eoliene de la Cernavodă, ambele proiecte fiind evaluate la peste 300 milioane de euro.

Trezoreria SUA reia vânzarea de acţiuni "Citigroup"

Trezoreria SUA reia vânzarea de acţiuni "Citigroup"

Alina VasiescuInternaţional / 21 octombrie 2010

Departamentul Trezoreriei din SUA a anunţat, marţi, că reia vânzarea acţiunilor pe care le mai deţine la banca americană "Citigroup" Inc., punând pe piaţă o a patra tranşă, de 1,5 miliarde de titluri, primite ca parte a programului...

Vânzările "Peugeot" au crescut cu 10%

Vânzările "Peugeot" au crescut cu 10%

ALINA VASIESCUInternaţional / 21 octombrie 2010

PSA "Peugeot Citroen", al doilea producător auto din Europa, şi-a majorat cu 10% vânzările în trimestrul al treilea, la 13 miliarde euro (18 miliarde dolari). Analiştii estimau numai 12,3 miliarde euro.

"Sometchim" Iaşi şi-a conservat profitul

"Sometchim" Iaşi şi-a conservat profitul

DORU MOCANU, IaşiPiaţa de Capital / 21 octombrie 2010 /

În ciuda scăderilor de pe piaţa chiriilor de spaţii comerciale, societatea "Sometchim" SA Iaşi (simbol SOME, pe secţiunea Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti) a raportat, la finalul primelor nouă luni ale aces-tui an, o valoare a...

Indicii au revenit uşor pe "verde"

BVB Indicii au revenit uşor pe "verde"

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 21 octombrie 2010

Majoritatea acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în creştere uşoară, cu excepţia sectorul SIF, care a înregistrat corecţii uşoare, anulând astfel câştigurile de marţi.

Ioana Maria Vlas va fi eliberată condiţionat

Ioana Maria Vlas va fi eliberată condiţionat

A.A.Politică / 21 octombrie 2010

Ioana Maria Vlas, fost administrator al SOV Invest, va fi eliberată condiţionat din închisoare, cu peste 1000 de zile înainte de ispăşirea pedepsei, sentinţa în acest sens dată de Tribunalul Prahova, ieri, fiind definitivă.

Cât de tare se va scumpi energia după restructurare

Cât de tare se va scumpi energia după restructurare

Alina Toma VerehaCompanii / 21 octombrie 2010 /

Realizarea celor două mari companii energetice - Electra şi Hidroenergetica - va avea ca efect dis­torsionarea concurenţei pe piaţa noastră de energie şi va determina creşterea preţurilor, arată un studiu realizat de reputaţi profesori şi...

Afacerile "Total Soft" au crescut cu 15%

Viviani MiricăCompanii / 21 octombrie 2010

"TotalSoft", parte a grupului "Global Finance", a realizat o cifră de afaceri de circa 16,76 milioane euro, în al treilea trimestru al anului în curs, în creştere cu 15% faţă de perioada similară din 2009.

NISSAN: Noul "Juke" - lansat în România

E.O.Companii / 21 octombrie 2010 /

"Juke", fratele mai mic al lui "Qashqai", este disponibil şi în ţara noastră. Cel mai nou membru al familiei crossover "Nissan" are o formă solidă care reflectă elementele SUV ale desig­nului crossover, dar atrage prin...

ROMSYM DATA: Cifră de afaceri cu 10% mai mare

F.A.Companii / 21 octombrie 2010

Distribuitorul de soluţii IT "Romsym Data" a înregistrat, în primele nouă luni ale anului în curs, o cifră de afaceri de patru milioane de euro, cu 10% mai mare comparativ cu valoarea din ianuarie-septembrie 2009, ca urmare a creşterii...

TERWA: Un nou sediu la Olympian Park

O.V.Companii / 21 octombrie 2010 /

Compania "Terwa" România, cu capital olandez, a închiriat un spaţiu de 4.500 de metri pătraţi în "Olympian Park", construit la ieşirea din Braşov spre Cristian.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 21.10.2010

Alina VasiescuRevista Presei / 21 octombrie 2010

Financial Times

Osborne reduce cheltuielile cu 81 miliarde lire

Ministrul Finanţelor din Marea Birtanie, George Osborne, şi-a asumat cel mai mare pariu cu economia ţării, fiind sigur că aceasta poate face faţă reducerii cheltuielilor...

The news factories

The news factories

MAKE (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 21 octombrie 2010

In just three days, "The news factory" became the most unfortunately chosen title that anyone could have come up with for a show of "Realitatea" TV.

The OTC market under attack

FLORIAN GOLDSTEIN (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)English Section / 21 octombrie 2010

The Board of Directors of the BSE has scheduled a meeting for today, on the same day as the elections for the Central Depository, meaning they"re getting so busy that it becomes a problem to meet all the items on their schedule.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo