ZIARUL BURSA

20 martie 2014
Ediţia din 15.08.2024
Tranzacţiile zilnice de la Bursa de Valori Bucureşti au păstrat un trend constant, în ultimii doi ani, deşi BVB a schimbat mai mulţi directori generali.Venirea lui Ludwik Sobolewski la conducerea Bursei nu a condus la nimic vizibil în schimburile de pe piaţă, linia de trend rămânând paralelă cu abscisa. Cum, de altfel, s-a întâmplat şi în cazul lui Victor Cionga.Faptul că Bursa a rămas pe mâna interimarului Alin Barbu nu a modificat tendinţa tranzacţiilor, ceea ce înseamnă că poate foarte bine să funcţioneze fără director general şi să fie menţinut interimatul, la nesfârşit. Este mai ieftin.

Nu contează cum se numeşte directorul BVB - Cionga, Barbu sau Sobolewski

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 20 martie 2014

Performanţele directorilor generali ai Bursei de Valori Bucureşti nu reprezintă un factor de influenţă asupra tranzacţiilor de pe piaţa noastră.

Dacă analizăm ultimii doi ani, valoarea tranzacţiilor zilnice menţine un trend constant, indiferent că la conducerea BVB s-a aflat Victor Cionga, Ludwik Sobolewski sau interimarul Alin Barbu.

Este adevărat că Ludwik Sobolewski a avut noroc cu listările efectuate de stat, chiar în debutul mandatului său.

În primele şase luni (septembrie 2013 - februarie 2014) la conducerea Bursei, două oferte publice - Romgaz şi Nuclearelectrica - i-au fost făcute cadou de statul român, umflând şi valoarea tranzacţiilor. Astfel, tranzacţiile au însumat 1,7 miliarde euro (14,41 milioane euro, medie zilnică), în perioada analizată, fiind duble faţă de perioada similară din anul anterior, care a coincis cu mandatul lui Victor Cionga. Fără cele două oferte, creşterea lichidităţii ar fi fost de 69%, însă, ea se datorează unor schimburi sporadice, de mari dimensiuni.

Niţă vrea să acapareze toate privatizările

A.T.Macroeconomie / 20 martie 2014

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind înfiinţarea Departamentului pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului (DPAPS), în subordinea sa, prin care vrea să acapareze toate privatizările, nu numai cele din Energie.

"Lobby puternic în Parlament pentru legiferarea falimentului personal"

SIMONA MILOŞ, INPPI: "Lobby puternic în Parlament pentru legiferarea falimentului personal"

EMILIA OLESCUCompanii / 20 martie 2014

Update 14:58 Ana Birchall, dezbatere publică pentru proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice 

Deputatul PSD Ana Birchall a lansat, astăzi, în dezbatere publică propunerea legislativă a domniei sale privind insolvenţa persoanelor fizice, proiect ce va intra săptămâna viitoare în dezbatere parlamentară, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Big Brother" nu e chiar aşa de mare

"Big Brother" nu e chiar aşa de mare

OCTAVIAN DANCompanii / 20 martie 2014

Evenimentele ultimelor zile demonstrează că puterea "fratelui cel mare", care se laudă că ştie absolut totul despre toţi, nu este chiar la nivelul aşteptărilor celor care au tot brodat teorii ale conspiraţiilor.

Vânzarea Silver Mountain - amânată pentru luna aprilie

Vânzarea Silver Mountain - amânată pentru luna aprilie

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 20 martie 2014

Vânzarea Silver Mountain s-a amânat pentru prima parte a lunii viitoare, lichidatorii aşteptând un răspuns din partea conducerii grupului Erste, acţionarul majoritar al BCR, principalul creditor al dezvoltatorului proiectului, INR Management, a anunţat Remus Borza, şeful companiei Euro Insol, firma care se a fost desemnată să se ocupe de lichidarea proiectului.

"Contractele de credit trebuie înţelese integral înainte de semnare"

PĂUNESCU, BNR: PENTRU EVITAREA PROCESELOR, "Contractele de credit trebuie înţelese integral înainte de semnare"

ALEXANDRU SÂRBUBănci-Asigurări / 20 martie 2014

Persoanele care doresc să ia un credit de la bancă ar trebui să înţeleagă toate clauzele contractului, să solicite lămuriri suplimentare de la instituţia de credit, pentru a evita să ajungă în imposibilitate de plată şi să apeleze la instanţă, a declarat Alexandru Păunescu, directorul Direcţiei Juridice din cadrul BNR.

Brokerii: "Aşteptările pentru dividend au impulsionat cotaţia Nuclearelectrica"

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18 FEBRUARIE - 18 MARTIE Brokerii: "Aşteptările pentru dividend au impulsionat cotaţia Nuclearelectrica"

A.A.Investiţii Personale / 20 martie 2014

Acţiunile "Nuclearelectrica" (SNN) ar fi adus investitorilor un câştig de 3,62%, în perioada 18 februarie - 18 martie, raportat la moneda europeană. Titlurile SNN au ocupat locul al treilea în topul randamentelor oferite pe Bursa de valori Bucureşti, oferind cel mai mare câştig în cadrul indicilor BET şi BET-XT.

"Vrem să creştem valoarea finanţărilor cu 20% în 2014"

"Vrem să creştem valoarea finanţărilor cu 20% în 2014"

A consemnat ALEXANDRA OANCĂCompanii / 20 martie 2014

Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a Grupului Agricover, intenţionează să îşi crească valoarea plasamentelor cu 20%, în acest an, de la 640 de milioane de lei la circa 760 de milioane de lei, una din sursele de finanţare pentru extindere urmând să fie un împrumut de 30 de milioane de lei de la o instituţie financiară internaţională, ne-a declarat Robert Rekkers, directorul general al companiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Australia anchetează piaţa Forex locală

ALINA VASIESCUInternaţional / 20 martie 2014

Autorităţile de reglementare din Australia lansează o anchetă privind piaţa locală a schimburilor valutare, care valorează 168 de miliarde de dolari SUA, ca urmare a investigaţiei internaţionale din domeniu, generată de suspiciunile de manipulare.

"Deutsche Bank" ar putea face noi disponibilizări

"Deutsche Bank" ar putea face noi disponibilizări

ALINA VASIESCUInternaţional / 20 martie 2014

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă din Germania, vrea să taie mai multe posturi la divizia sa de investment banking, în vederea reducerii costurilor, ca urmare a stagnării afacerilor, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de...

Mihail Vlasov şi Nicuşor Constantinescu, arestaţi

Mihail Vlasov şi Nicuşor Constantinescu, arestaţi

Anticorupţie / 20 martie 2014

Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, ieri, de Curtea de Apel Bucureşti, respectiv de...

Ministrul Energiei, numit preşedinte la ACER

A.T.Companii / 20 martie 2014 /

Noul ministru delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a fost numit ieri preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER), după cum a anunţat instituţia europerană.

MACRO NEWSLETTER 20 martie 2014

MACRO NEWSLETTER 20 martie 2014

Internaţional / 20 martie 2014

Cererea pe termen lung pentru activele financiare din SUA a fost sub aşteptări în ianuarie 2014, de 7,3 miliarde de dolari, după vânzări nete de 45,9 miliarde în luna precedentă.

Credite agricole preferenţiale de la două bănci

A.O.Bănci-Asigurări / 20 martie 2014 /

Două bănci s-au calificat pentru acordarea de credite preferenţiale către micii fermieri, inclusiv pentru tinerii antreprenori care vor să se stabilească la sate, a declarat Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în plenul "Forumului...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 20.03.2014

V.R.Revista Presei / 20 martie 2014

FINANCIAL TIMES

Hitachi face din Marea Britanie sediul său global pentru sectorul feroviar

Compania japoneză Hitachi va face din Londra sediul internaţional al activităţilor sale globale destinate sectorului feroviar, subliniind scopul...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo