IRINA SOCOL, LA 20 DE ANI DE ACTIVITE A SIVECO: Strategia de dezvoltare se bazează pe echilibrul între sursele de venituri

CAROLINA DIACONESCU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 8 iunie 2012

Strategia de dezvoltare se bazează pe echilibrul între sursele de venituri

"SIVECO Romania" împlineşte azi 20 de ani de existenţă pe piaţa românească. Compania "SIVECO Romania" are în prezent proiecte de informatizare în 19 ţări de pe trei continente, fiind una din puţinele firme europene exportatoare de soluţii educaţionale. Doamna Irina Socol, preşedinte şi director general al companiei, ne-a declarat: "Ne dorim ca ponderea veniturilor provenite din contractele internaţionale să ajungă la 50%. Strategia noastră de dezvoltare se bazează pe păstrarea echilibrului între sursele de venituri, ceea ce permite minimizarea riscurilor provenite din concentrarea pe anumite segmente - public sau privat, intern sau internaţional".

"SIVECO Romania" are peste 1.400 de clienţi în ţări de pe 3 continente, 1300 de angajaţi şi o cifră de afaceri consolidată de 68 milioane euro, la nivelul anului 2011. SIVECO Romania are birouri în Kazahstan, Emiratele Arabe Unite şi la Comisia Europeană. Acţionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V şi SIVECO Management Team.

Doamna Irina Socol, fondatoarea "SI-VE-CO Romania" alături de soţul domniei sale, domnul Alexandru Rădăşanu, povesteşte: "În perioada de început, cuvinte precum IT&C, internet, site, browser de-abia îşi făceau loc în vocabularul nostru". Domnia sa a continuat: "Ştiam, oricum, că succesul nu poate veni imediat. În IT, proiectele se construiesc greu, cer timp, dedicare, expertiză, specialişti excepţionali, o cunoaştere temeinică a cerinţelor pieţei şi multă răbdare. Am muncit mult în aceşti 20 de ani şi pot spune, fără modestie, că proiectele noastre de eLearning, eAgriculture, eHealth, eCustoms au schimbat mentalităţi şi au ajutat destine umane să-şi croiască un drum mai bun, prin proiecte - de la copiii cărora le-am oferit un proces de învăţare eficient şi interactiv şi profesorii cărora le-am uşurat munca de predare, până la fermierii cărora le-am simplificat accesul la subvenţii europene, sau la medicii cărora le-am pus la dispoziţie ajutorul tehnologiei. Noi realizăm soluţii informatice pentru progresul comunităţilor şi al naţiunilor, adică, practic, accesul la progres".

Printre proiectele de referinţă ale companiei se află Sistemul Informatizat pentru Asigurările de Sănătate, sistemul IT pentru Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Sistemul Educaţional Informatizat, sistemul IT pentru Administraţia Vamală din România, Turcia şi Macedonia. Compania dezvoltă proiecte în Maroc, Azerbaidjan, Kazahstan, Moldova, Cipru, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Turkmenistan, Serbia etc.

Sistemul Educaţional Informatizat (SEI), derulat de SIVECO Romania, are peste 7 milioane de beneficiari la nivel naţional şi internaţional, 36.000 de momente interactive de învăţare, 140.000 de profesori instruiţi, 15.000 de laboratoare informatizate, 192.000 de calculatoare, 1.600.000 de candidaţi la Bacalaureat repartizaţi în perioada 2004-2011, 494.260 de participanţi la examenul de titularizare repartizaţi în perioada 2003-2011, 2.193.200 elevi repartizaţi în licee între anii 2001-2011.

În domeniul eAgriculture, SIVECO Romania a dezvoltat proiectul de informatizare pentru Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA). Proiectul APIA este unul extrem de complex, având 4 miliarde de euro absorbiţi în perioada 2007-2011 prin utilizarea Sistemului Integrat de Adminis-trare şi Control, cel mai mare grad de absorbţie al fondurilor europene.

Un alt proiect important al SIVECO Romania este Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care generează zilnic zeci de mii de documente în format electronic, gestionând date despre 19,5 de milioane de asiguraţi.

SIVECO Romania este singura firmă românească care furnizează software pentru 20 de organizaţii importante ale Uniunii Europene, având contracte multianuale încheiate cu Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori, Direcţia Generală de Sănătate şi Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid.

Pentru viitor, planurile celei mai mari case româneşti de software includ consolidarea statutului de lider IT în România şi la nivel regional. Doamna Socol ne-a spus: "Avem deja contractate importante proiecte multianuale de informatizare, în pieţele din zona Africii de Nord, Orientului Apropiat şi Mijlociu, CIS şi din Uniunea Europeană. De asemenea, urmărim extinderea proiectelor pentru organizaţii ale Comisiei Europene".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb