Acţionarii "Romgaz", chemaţi să prelungească cu două luni mandatele pentru patru administratori provizorii

Andrei Stan
Piaţa de Capital #Energie / 3 august 2017

Acţionarii "Romgaz", chemaţi să prelungească cu două luni mandatele pentru patru administratori provizorii

Acţionarii producătorului de gaze "Romgaz" (SNG) sunt chemaţi, pe 7 septembrie, să prelungească mandatele de administrator provizoriu, pe o perioadă de două luni de la data expirării lor, pentru Gabriel Gheorghe Gheorghe, Bogdan-Nicolae Stan, Alexandru Chirilă şi Virgil Metea, potrivit convocatorului şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pe ordinea de zi a şedinţei figurează şi alegerea unui administrator al "Romgaz" pentru un mandat valabil până la data de 31 decembrie 2017, pe postul care va deveni vacant în cadrul Consiliului de Administraţie (CA), începând cu data de 11 august 2017, ca urmare a renunţării lui Sebastian Gabriel Tcaciuc la mandatul de administrator.

Sebastian Gabriel Tcaciuc a renunţat recent la mandatul de administrator al societăţii. Tcaciuc preluase atribuţiile de preşedinte al CA în luna mai a acestui an, când l-a înlocuit în funcţie pe Dumitru Chisăliţă.

Potrivit convocatorului, pe ordinea de zi a AGOA se mai află: "Stabilirea remuneraţiei fixe a administratorilor care nu beneficiază de remuneraţie variabilă, la o valoare egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform clasificării activităţilor din economia naţională comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii.

Aprobarea încheierii actelor adiţionale la contractele de administraţie ale administratorilor provizorii cărora li se prelungeşte mandatul, respectiv ale administratorilor care nu beneficiază de remuneraţie variabilă, în formele propuse de către Consiliul de Administraţie.(...)

Stabilirea datei de 26 septembrie 2017, ca dată de înregistrare, respectiv data care serveşte la identificarea acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor".

SNG a anunţat pentru primul trimestru al acestui an un profit net de 565,8 milioane lei (125,7 milioane euro), în creştere cu 16% faţă de profitul net obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Acţionarul principal al "Romgaz" este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 70%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb