ALERT Comănescu, GSP: "Am încetat colaborarea cu domnul Volintiru"

V.B.
Companii #Energie / 19 decembrie 2014

Actualizare 16:40 Conducerea GSP acuză ANAF de abuzuri

Gabriel Comănescu, directorul general al Grup Servicii Petroliere (GSP), acuză că este ţinta unor abuzuri săvârşite de subordonaţi ai vicepreşedintelui ANAF, Florin Tunaru.

Domnia sa a declarat, într-o conferinţă care s-a încheiat în urmă cu puţin timp: "Începând cu luna noiembrie, GSP a fost ţinta unor numeroase abuzuri săvârşite de funcţionari publici ai statului, angajaţi ai ANAF, aflaţi în subordinea dlui Florin Tunaru, vicepreşedinte ANAF, coordonator al inspecţiei fiscale. În urma unei sesizări anonime formulată în 2011, ANAF a declanşat în 2012, prin Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), o inspecţie fiscală la nivelul GSP. După un an şi jumătate, în august 2014, ANAF a suspendat inspecţia, invocând primirea unor informaţii solicitate unor autorităţi fiscale din afara ţării şi emiterea unei decizii a Comisiei Fiscale Centrale, privind intrepretarea unor dispoziţii legale cu privire la regimul taxării operaţiunilor efectuate cu platforme marine în zona Mării Negre".

Potrivit cunoscutului om de afaceri constănţean, Comisia Fiscală Centrală nu a formulat până în prezent niciun răspuns, activitatea GSP fiind obstrucţionată constant de către Florin Tunaru, prin continuarea ilegală a controlului.

CEO-ul GSP a negat că are probleme cu legea şi dosare penale şi a anunţat că va porni cu toate armele împotriva ANAF. Domnul Comănescu a spus că a făcut deja plângere la DNA împotriva unui funcţionar ANAF.

(A.T.)

----------

Actualizare 14:24 Comănescu, GSP: "Am încetat colaborarea cu domnul Volintiru"

Gabriel Comănescu, directorul general al Grup Servicii Petroliere (GSP) ne-a declarat în urmă cu puţin timp că a agreat cu domnul Adrian Volintiru, director general al companiei Upetrom 1 Mai, să înceteze colaborarea.

---------

Adrian Volintiru ar fi demisionat din funcţia de director general al companiei Upetrom 1 Mai, care furnizează echipamente şi servicii pentru industria de petrol şi gaze, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Domnia a susţinut o conferinţă de presă astăzi, la ora 14:00.

Adrian Volintiru a devenit director general al societăţii Upetrom 1 Mai prin decizia luată de Consiliul de Administraţie al companiei în şedinţa din 14 mai. Domnia sa a renunţat, pe 13 iunie, la funcţia de administrator al SNGN ROMGAZ SA. În trecut, Volintiru a fost preşedintele Rompetrol, Relad şi Vulcan Bucureşti, în perioada noiembrie 2012-noiembrie 2013 oficialul conducând Autoritatea de Administrare a Activelor Statului (AAAS). Ulterior, Adrian Volintiru a ocupat, pentru câteva luni, şi funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei.

Cu o cifră de afaceri de circa 62 de milioane de lei, în 2013 (potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice), o pierdere de aproape 11 milioane de lei şi peste 800 de salariaţi, Upetrom 1 Mai este controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu.

Societatea este parte a Grup Servicii Petroliere (GSP), care furnizează servicii integrate pentru industria offshore de petrol şi gaze, în următoarele domenii de activitate: foraj marin, construcţii marine, construcţii hidrotehnice, transport marin, servicii de salvare şi căutare pe mare, intervenţie în caz de poluare şi instruire.

Pe parcursul celor zece ani de existenţă, GSP a derulat proiecte internaţionale în Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Nordului, Golful Persic, Golful Mexic şi în zonele arctice. Printre clienţii GSP se numără Petrom OMV, ExxonMobil, Gazprom, TPAO, PEMEX, Petroceltic şi Wintershall.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb