Amazon achiziţionează Twitch pentru suma de 970 milioane de dolari

E.D.
Companii #IT / 26 august 2014

Amazon a anunţat că va plăti 970 de milioane de dolari pentru a achiziţiona compania de live stream gaming Twitch, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate discuţiilor.

Twitch.tv este cel mai mare site de conţinut video live pentru pasionaţii de jocuri video, iar informaţii apărute anterior în presa internaţională dădeau ca aproape sigură preluarea platformei de către YouTube, divizie a Google.

Amazon a mutat decisiv după ce tranzacţia agreată de Twitch cu Google a căzut, au precizat sursele citate, fără a preciza motivele care au scos YouTube din cursă. Preţul pe care ar fi urmat să-l plătească Google pentru Twitch, conform informaţiilor vehiculate anterior în presă, era de aproximativ un miliard de dolari.

Twitch.tv are aproximativ 45 de milioane de utilizatori activi lunar, care utilizează platforma pentru a urmări în direct jocuri video şi competiţii de profil, precum şi ca loc de întâlnire pentru discuţii despre pasiunea comună. Odată cu lansarea noii generaţii de console pentru jocuri video, serviciile Twitch au devenit disponibile şi utilizatorilor PlayStation 4 şi Xbox One.

Duelul pentru preluarea Twitch.tv subliniază rivalitatea tot mai aprigă dintre Google şi Amazon, care concurează direct în domenii de la stocarea de date online prin servicii de cloud la publicitatea pe internet.

Tranzacţia Amazon-Twitch a apărut luni pe site-ul de ştiri din domeniul tehnologiei The Information şi a fost preluată ulterior de numeroase publicaţii şi agenţii de prestigiu, precum Reuters şi Wall Street Journal.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Amazon şi Twitch au refuzat să comenteze informaţiile.

Twitch a debutat cu aproximativ 7 ani în urmă. Anul trecut, compania a atras 20 de milioane de dolari de la investiori în cadrul unui plasament pe piaţa privată.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb