ANCOM va scădea, în 2010, o serie de tarife plătite de operatorii telecom

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 25 noiembrie 2009

Taxa de monitorizare percepută operatorilor telecom din România va scădea, din 2010, până la 0,06% din cifra de afaceri, faţă de 0,4% cât era maximul admis, a declarat, marţi, la Galele Comunicaţiilor Mobile 2009, Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Comunicaţii (ANCOM).

Totodată, acesta a menţionat că în cazul tarifului de spectru perceput operatorilor va putea fi plătit, tot din 2010, în două tranşe semestriale, în comparaţie cu metoda din prezent, când se plătea toată contravaloarea la fiecare început de an.

"ANCOM a luat două măsuri pentru a ajuta operatorii de telefonie să treacă de criză. Prima se referă la scăderea taxei de monitorizare până la valoarea de 0,06% din cifra de afaceri a companiei telecom, faţă de 0,4% cât era până acum. A doua măsură vizează modificările aduse în modalitatea de plată a tarifului de spectru. Astfel, din 2010 acesta va putea fi achitat, semestrial, în două tranşe, nu toată suma deodată la fiecare început de an cum se întâmpla până acum", a explicat Marinescu.

Potrivit şefului ANCOM, după primele nouă luni ale anului, traficul în reţelele de telefonie mobilă a crescut cu 34% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, ajungând la 19 miliarde de minute. "Numărul de utilizatori de telefonie mobilă a rămas, însă, constant. În acelaşi timp, numărul celor care au optat pentru telefonia fixă s-a mai diminuat faţă de anul trecut", a completat Cătălin Marinescu.

Oficialul a precizat că, începând de anul viitor, ANCOM va revizui şi tariful de portare între reţele, pe care îl plătesc numai operatorii, în sensul scăderii acestuia.

ANCOM a publicat, în data de 9 noiembrie, pe site-ul propriu, propunerile pentru planul de acţiuni în 2010, una dintre acestea vizând elaborarea strategiei de reglementare a sectorului comunicaţiilor electronice pentru perioada 2011-2015.

Potrivit documentului, în 2010 va fi elaborată strategia privind introducerea sistemelor BWA (Broadband Wireless Access) în benzile de frecvenţe 3,5 GHz, 2,5GHz şi 800 MHz şi va fi continuată promovarea concurenţei şi accesului la internet de bandă largă.

Planul de acţiuni al ANCOM poate fi consultat pe site-ul Autorităţii, observaţiile şi propunerile putând fi transmise până la data de 9 decembrie 2009.

ANCOM este instituţia care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii din România şi veghează la respectarea acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb