• Suedezii au investit 13,2 milioane de euro la Braşov în acest an
Compania Autoliv îşi trimite în concediu, începând de luni, toţi angajaţii implicaţi în partea de producţie până pe data de 2 ianuarie. O parte dintre angajaţi au fost trimişi în concediu încă din 17 decembrie, aceştia beneficiind de o perioadă extinsă de trei săptămâni de concediu, anunţă oficialii companiei.
Compania Autoliv România a finalizat luna trecută construcţia a două noi hale pentru extinderea diviziilor de centuri de siguranţă şi de inginerie. Cele două noi hale fac ca suprafaţa construită să fie extinsă cu încă 9.000 de metri pătraţi la centrul său din Braşov. Investiţia de la Braşov se ridică la 13,2 milioane de euro - 12 milioane de euro în extinderea capacităţilor de producţie ale fabricii de centuri de siguranţă de la Braşov şi 1,2 milioane de euro în extinderea centrului de ingineri (testare) de la Braşov.
În prezent, compania are doar în centrul său de la Braşov, care înglobează diviziile de centuri de siguranţă, de inginerie, de chingă, de generatoare de gaz pentru airbag-uri şi divizia de module, 2.500 de angajaţi, urmând ca până la finele anului viitor numărul acestora să crească cu încă o mie. Numai pe divizia de inginerie sunt programate 200 de angajări, urmând să fie dublat efectivul acesteia. "La finele lui 2013 ne dorim să ajungem la un număr de 6.500 de angajaţi în toate locaţiile noastre din România", a declarat Ionel Fierbinţeanu, Country Manager Autoliv România.
Autoliv România şi-a bugetat pentru acest an o uşoară creştere a cifrei de afaceri, de la 434 de milioane de euro în 2011 la 440 de milioane de euro. Autoliv România îşi desfăşoară activitatea în cinci locaţii din ţară, având în total 7 fabrici (4 în Braşov, şi câte una în Prejmer, Lugoj şi Sfântu Gheorghe), două centre de inginerie & dezvoltare (în Braşov şi Timişoara), un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru organizaţia din România şi din Europa. În cele şapte fabrici din ţară, compania produce centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, airbag-uri şi volane).
Anul trecut, Autoliv România a obţinut un profit de 193,780 de milioane de lei, fiind de departe cea mai profitabilă societate din Braşov, înaintea firmei Selgros România, care a raportat un profit brut de 102,002 milioane de lei.
Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri şi centuri de siguranţă la nivel mondial, a avut anul trecut vânzări totale de 8,23 miliarde de dolari, comparativ cu 7,2 miliarde de dolari în 2010 potrivit raportului financiar al companiei. Grupul Autoliv are 48.000 de angajaţi în cele 80 de fabrici din 29 de ţări în care este prezent.