Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a dispus supravegherea specială, cu prioritate, a unităţilor de alimentaţie publică, până pe data de 31 august 2007, luând în calcul temperaturile ridicate înregistrate încă din cursul lunii iunie a acestei veri, informează un comunicat al ANPC. Controalele inspectorilor ANPC se vor face în snack-baruri, restaurante, terase, rotiserii, braserii, berării, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural. Consumatorii au dreptul de a fi informaţi complet, corect şi precis asupra caracteristicilor produselor şi serviciilor oferite de către agenţii economici, conform Ordonanţei Guvernului nr.21 /1992 privind protecţia consumatorilor. Pe de altă parte, ANPC recomandă consumatorilor să acorde o atenţie deosebită stării de curăţenie în unităţile de alimentaţie publică, cu atât mai mult cu cât, în ultimele controale ale inspectorilor ANPC, s-au constatat incinte cu pereţi murdari, cu zugrăveala exfoliată, feţe de masă murdare, cu urme ale arsurilor provocate de ţigări, scaune dezlipite care nu confereau siguranţă consumatorului, grupuri sanitare murdare, nedotate cu săpun şi hârtie igienică. De asemenea, inspectorii ANPC recomandă afişarea cantităţilor produselor oferite, cât şi a preţurilor aferente, precum şi respectarea normelor de prezentare a personalului de servire (echipamentul de protecţie, curăţenia mâinilor, prezenţa tăieturilor etc).
ANPC dispune supravegherea specială a unităţilor de alimentaţie publică, pe perioda caniculei
C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 18 iulie 2007