ANTREPRENORIAT Crama Domeniile Săhăteni - cifră de afaceri de peste un milion de euro

MARILENA DINU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 24 octombrie 2014

Crama Domeniile Săhăteni - cifră de afaceri de peste un milion de euro

Cu o cramă situată într-o zonă bogată în podgorii, dar având o concurenţă destul de mare, Aurelia Vişinescu a reuşit să se impună printre enologii buzoieni, reuşind să dezvolte o afacere care în 2013 a ajuns la cifra de un milion de euro.

Crama Domeniile Săhăteni, situată în judeţul Buzău, a fost înfiinţată în 2013, când Aurelia Vişinescu, absolventă a Facultăţii de Horticultură, a decis să-şi împlinească visul de a avea propria vie şi propria cramă. Începutul nu a fost uşor, startul fiind dat cu ajutorul creditelor bancare, continuând cu fondurile europene.

De altfel, Aurelia Vişinescu îşi aminteşte cu emoţie de prima producţie de vinuri obţinută în 2006 povestind cu aceeaşi plăcere atât de peripeţiile prin care a trecut cât şi de eforturile pe care a fost nevoită să le depună pentru a-şi aduce afacerea la standarde europene.

"Start-upul a fost foarte greu. Am încercat să lucrăm cu distribuitorii şi după jumătate de an nu s-a întâmplat nimic şi a trebuit să facem noi distribuţie directă, bătând la uşă din restaurant în restaurant", a declarat Aurelia Vişinescu.

Domnia sa susţine că motorul afacerii l-au reprezentat cei peste un milion de euro obţinuţi de la Uniunea Europeană, prin cele două proiecte pe care le-a accesat, respectiv un proiect Sapard şi un al doilea finanţat prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013 pentru extinderea capacităţii de prelucrare şi depozitare a vinurilor.

"Primul proiect a fost Sapard pe care l-am accesat în 2004 şi l-am finalizat doi ani mai târziu când am avut şi prima recoltă de struguri. Încet , încet lucrurile au început să se dezvolte. Apoi în 2009 am accesat al doilea proiect, prin FADRE şi l-am încheiat în 2012. Deja cel de-al doilea proiect a fost focusat spre utilaje pentru creşterea calităţii producţiei", a spus Aurelia Vişinescu.

Cu toate acestea, femeia de afaceri recunoaşte că accesarea banilor europeni este un pas destul de greu în România. Şi asta din cauza birocraţiei şi a perioadei foarte mari de primire efectivă a finanţării. Mai mult, susţine că nu ar mai avea răbdarea necesară pentru a mai depune un proiect european, deşi nevoie de noi investiţii ar mai avea.

"Am luat peste un milion de euro în total din cele două proiecte. Cel mai greu în accesarea fondurilor europene a fost birocraţia", a declarat enologul buzoian.

Domeniile Săhăteni produc 12 soiuri de vinuri care ajung pe mesele românilor din toate colţurile ţării dar şi pe cele ale europenilor sau chiar ale americanilor sau japonezilor. Mai mult, soiuri precum Feteasca Neagră, Tămâioasa au fost premiate la renumite competiţii internaţionale fapt care a determinat un trend pozitiv al afacerii de la an la an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb