Aproximativ 400.000 jucării contrafăcute, confiscate la frontieră anul acesta

F.A.
Companii #Contrabanda / 20 decembrie 2013

Poliţiştii de frontieră au depistat, în primele 11 luni ale anului, 392.306 jucării suspecte a fi contrafăcute sau nedeclarate, în containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, cu o valoare de piaţă, dacă ar fi fost comercializate la preţul unor produse originale, de aproximativ 24,22 milioane lei, conform unui comunicat de presă.

Anul acesta, poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă au înregistrat 262 de cazuri în care administratorii unor societăţi comerciale intenţionau să introducă în România bunuri contrafăcute. Produsele contrafăcute, descoperite în baza informaţiilor obţinute în urma analizei de risc pe principalele rute internaţionale de transport, au constat în: 392.306 jucării, 247.814 bucăţi articole de îmbrăcăminte şi lenjerie; 194.496 bucăţi produse cosmetice şi de parfumerie etc.

"Din analiza capturilor se constată că, cele mai multe bunuri contrafăcute au fost jucării care purtau siglele distinctive ale unor mărci cunoscute, acestea fiind bunuri susceptibile a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală sau bunuri nedeclarate", se mai arată în comunicat.

Jucăriile confiscate de poliţiştii de frontieră constau în: trenuleţe, laptop-uri, baloane, păpuşi cu accesorii, căluţi cu sunete şi lumini, maşinuţe, puzzle, trenuleţe din plastic, căşti pentru copii, personaje şi telefoane, jucării din pluş, jocuri educative, ceasuri de mână, etc.

Dacă ar fi fost comercializate la preţul unor produse originale, valoarea jucăriilor contrafăcute s-ar fi ridicat la aproximativ 24.220.000 lei, potrivit sursei citate.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de "punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Din analiza fenomenului infracţional a rezultat că ruta folosită pentru transportul bunurilor contrafăcute este din China în România, pe mare.

Din punct de vedere al cetăţeniei făptuitorilor, aceştia provin majoritar din România şi China.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb