ARCE a solicitat 40 milioane lei la rectificarea bugetară, pentru promovarea eficienţei energetice

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 mai 2008

Agenţia Română pentru Conservarea Energiei (ARCE) a solicitat 40 milioane lei, la rectificarea bugetului de stat, pentru promovarea eficienţei energetice, a declarat directorul Autorizări din cadrul ARCE, Sorin Bîrsan.

"ARCE a solicitat cele 40 de milioane de lei la rectificarea bugetară din acest an pentru lansarea de către Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) a Programului naţional de eficienţă energetică şi utilizare a resurselor regenerabile de energie în sectorul public", a afirmat Sorin Bîrsan, citat de NewsIn.

Acest program presupune următoarele tipuri de lucrări: termoficarea (reabilitarea şi modernizarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică, inclusiv schimbarea tipului de combustibil la instalaţiile de ardere energetică, cum ar fi, de exemplu, trecerea pe biomasă), modernizarea iluminatului public interior şi exterior şi reabilitarea termică a unor clădiri publice (inclusiv cu utilizarea potenţialului local de resurse regenerabile de energie pentru alimentarea cu energie electrică şi/sau termică).

Anul trecut, s-au realizat de către autorităţile locale investiţii de peste 100 milioane lei pentru creşterea eficienţei energetice la nivelul municipalităţilor. Prin intermediul ARCE au fost cofinanţate 37 de proiecte, în 22 de judeţe, pentru 33 primării. Cofinanţarea acordată a fost de maxim 27%, de 28,3 milioane lei, potrivit datelor ARCE.

Principalele obiective strategice la nivel naţional în domeniul eficienţei energetice sunt siguranţa alimentării cu energie, promovarea sistemului de piaţă concurenţială şi protecţia mediului.

Creşterea eficienţei de utilizare a energiei finale înseamnă: punerea în valoare a economiilor de energie potenţial fezabile, cât mai eficient din punct de vedere economic, reducerea dependenţei de importul de resurse energetice primare, reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) şi alte gaze cu efect de seră, care provoacă schimbările climatice la nivel global.

Pentru implementarea măsurilor de eficienţă energetică, în perioada 2008 - 2010, urmează să fie semnate Acordurile Voluntare între Guvern şi industrie pentru atingerea obiectivelor de economie de energie în anumite sectoare cum ar fi industria cimentului, construcţia de maşini şi industria sticlei şi ceramicii fine (porţelan).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb