ARF cumpără 16 locomotive noi pentru trenurile de călători

I.GHE.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 11 octombrie 2022

ARF cumpără 16 locomotive noi pentru trenurile de călători

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a lansat achiziţia publică pentru 16 locomotive electrice noi pentru trenuri de călători. Conform reprezentanţilor ARF, noile locomotive vor spori mobilitatea în jurul marilor centre socio-economice şi vor realiza conexiuni rapide între unităţile administrativ teritoriale importante ale ţării noastre. Locomotivele vor putea tracta, fiecare, câte 16 vagoane de călători, şi vor putea circula cu o viteză maximă cuprinsă între 160 km/h şi 200 km/h. Valoarea estimată a contractului de achiziţie publicat în SEAP şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene este cuprinsă între Valoarea estimată este cuprinsă între 702,4 milioane lei şi 1,03 miliarde lei fără TVA.

Perioada de mentenanţă şi reparaţii este de 20 ani, în cadrul căreia sunt incluse serviciile necesare funcţionării respectivelor locomotive electrice, şi anume: instruirea personalului în ceea ce priveşte exploatarea, operarea acestora şi a aplicaţiilor software, transportul, asigurarea, punerea în funcţiune, asistenţa tehnică în perioada de garanţie, conform Caietului de Sarcini. Astfel, contractul de achiziţii are prevăzută o clauză de revizuire, respectiv posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanţă cu încă 20 ani, fără organizarea unei proceduri competitive, prin încheierea unui act adiţional.

Locomotivele achiziţionate vor fi utilizate pe rutele aflate sub contractele de servicii publice (CSP), atribuite în mod competitiv operatorilor de transport feroviar de călători, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr.1370/2007 şi potrivit legislaţiei din România.

Finanţarea proiectului este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, "Componenta 4 - Transport durabil" şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Durata contractului/contractelor aferente loturilor atribuite va fi de 275 luni. Criteriul de atribuire este dat de cel mai bun raport calitate-cost. Factorii de evaluare şi ponderea acestora sunt:

- $ 70% - Componenta financiară;

- $ 30% - Componenta calitate, din care:

- 12% - Disponibilitatea locomotivelor electrice în perioada de garanţie şi în perioada de mentenanţă;

- 15% - Program de livrare;

- 3% - Capacitatea locomotivelor electrice să circule cu o viteză maximă situată în intervalul 160 km/h-200 km/h în perioada de garanţie şi în perioada de mentenanţă

Procedura de atribuire este licitaţie deschisă, iar modalitatea de desfăşurare este online. Orice operator economic are dreptul de a participa la procedura de atribuire în calitate de ofertant individual ori în comun cu alţi operatori economici, inclusiv în forme de asociere temporară constituite în scopul participării la procedura de licitaţie.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 21.11.2022, ora 15:00.

Este prima achiziţie majoră de locomotive pentru trenurile de pasageri în ultimii 15 ani, iar ea este motivată prin faptul că parcul actual de locomotive are o medie de peste 40 de ani, fapt ce se reflectă în defectările dese ale locomotivelor respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb