ASTĂZI PNL, USR PLUS şi UDMR se întâlnesc pentru negocierea unei coaliţii de guvernare

G.U.
Politică / 12 decembrie 2020

PNL, USR PLUS şi UDMR se întâlnesc pentru negocierea unei coaliţii de guvernare

Reprezentanţii PNL, USR PLUS şi UDMR încep astăzi negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare, potrivit Agerpres.

Discuţiile ar urma să înceapă la ora 9:00, la Vila Lac.

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au avut deja, joi, o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre formarea viitoarei coaliţii de guvernământ.

"A fost, practic, începutul discuţiilor. (...) Am luat decizia să formăm împreună o coaliţie care să genereze o majoritate parlamentară de centru-dreapta pentru formarea unui guvern. România are nevoie într-un termen cât mai rapid de învestirea unui guvern care să rezolve toate problemele grave - de la pandemie până la pregătirea absorbţiei fondurilor europene şi marile reforme ale sistemelor publice", declara preşedintele PNL, Ludovic Orban.

El preciza că negocierile vor avea loc pe mai multe paliere.

"Programul de guvernare - va fi o echipă care va negocia programul, echipa politică ce va negocia chestiunile politice, structura Guvernului, poziţiile şi care, evident, va valida programul de guvernare. De asemenea, va exista şi o negociere la nivelul Parlamentului privitoare la comisiile parlamentare, reprezentarea în birourile politice şi o strategie comună de manifestare a acestei majorităţi parlamentare", explica Orban.

Şi Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, anunţa, tot joi, demararea negocierilor, notează sursa citată.

"Începând de sâmbătă vom avea discuţii aprofundate între cele trei partide - USR PLUS, PNL şi UDMR - pornind cu priorităţile programului de guvernare al viitorului Cabinet şi continuând cu structura Guvernului şi structura majorităţii parlamentare. (...) Ne dorim ca aceste discuţii să se finalizeze cât mai repede cu un acord şi, după învestirea noului Parlament, să avem şi noul guvern. În acelaşi timp, suntem hotărâţi să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul şi structura Guvernului şi a viitorului Parlament", spunea Dan Barna.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, menţiona, la rândul său, că la discuţiile de sâmbătă Uniunea Democrată Maghiară din România va avea propuneri legate de ce trebuie să cuprindă programul de guvernare, cum ar fi protejarea locurilor de muncă, dezvoltarea economică, investiţii, dar şi protejarea drepturilor minorităţilor. El se declara optimist în legătură cu rezultatul negocierilor şi îşi exprima speranţa că acestea se vor încheia până la alcătuirea Parlamentului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cu inclacarea constitutiei de catre "chiparosul" gaunos Iohannis,azi incep negocierile pentru formarea "guvernului meu",care v-a trece la JEFUIREA Romaniei,din ce a mai ramas de jefuit.Daca pana acum "guvernul meu" condus de catre PNL,a JEFUIT Tara ,de acum incolo JEFUITORII vor fi si mai multi,adica,PNL,USR si UDMR.Pentru a argumenta cele de mai sus,am sa dau cateva exemple:-Pe timpul epidemiei de coronavirus,economia romaniei a fost pusa pe butuci,scoala s-a transformat in producerea de analfabeti,iar CATU,a imprunutat Romania cat au imprumutat toate guvernele anterioare timp de 19 ani.Ce s-a facut cu banii?,nu stie decat CLOACA condusa de "chiparos".Dupa ce "chiparosul" o sa fie trecut pe linie moarta,probabil ca banii vor fi gasiti in conturile lui si ale putregaiurilor din PNL prin BARBADOS.Si ca sa nu zica cineva ca nu am dreptate,sa vedem ce au adus in vietile romanilor,cei trei viitori jefuitori dupa alegerile locale.Pai,a adus bucurestenilor (asa le trebuie) un primar general,care in timpul campaniei electorale,le-a promis apa calda si caldura,a doua zi dupa ce v-a fi ales.Azi,bucurestenii,dardaie in locuinte de frig,si cu un cinism rgal cu nebunia,nicusor,le spune ca nu are ce sa le faca si pana in 2024,o sa fie la fel.Apoi,in cel mai BOGAT sector al capitalei,a fost aleasa prin FURT,o frantuzoaica (cam dilie),care nici nu si-a luat bine in primire postul si a trecut deja la cresterea sobolanilor in sector,iar gunoaiele sunt impreastiate pe strazi mai ceva ca si in groapa de gunoi de la glina.In guvern,sunt numai analfabeti cu diplome luate pe la facultati unde diplomele se dau la kilogram,ca de,'minte multa nu se cere,sa fii prost sa ai putere".Dupa ce Romanii sau cam saturat de MINCIUNILE "chiparosului",la alegerile parlamentare s-a demonstrat ca in Romania,nu mai sunt decat 12% nebuni care mai cred in "chiparos".Asa ca azi,incepe marea CIOLANIADA,si cele trei partide ANTINATIONALE,vor trece apoi la JEFUIREA Tarii mai ceva ca si clanurile de interlopi.Intreb,dupa ce vor intra la guvernare,cine v-a putea sa dea afara vreun ministru,cand daca unul din partide pleaca,SANDRAMAUA se v-a darama.Mai ramane insa o varianta de rezerva. "Chiparosul",are posibilitatea sa reinventeze grupul etnic german,care sa fie trecut in subordonarea lui merkel.Atunci,vom reveni la anii 1940,si vom manca la gamela si trai in turma.Nu-i asa ca ne asteapta un VIITOR LUMINOS?

    1. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început să-și răsplătească pe final de an cei peste 500 de angajați cu prime de mii de euro, echivalentul încă unui salariu lunar, au declarat pentru HotNews surse din cadrul autorității. Salariul mediu net de bază în ASF este de 10.000 de lei (peste 2000 de euro), iar membrii conducerii ASF au venituri nete lunare care ating și 14.000 de euro. ASF a mai acordat prime anuale similare în anii 2018 și 2015. În replică, Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, susține că actuala conducere respectă contractul colectiv de muncă aflat în vigoare.

      Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este arbitru pe piețele de capital, asigurări și pensii private, în care activele depășesc 20 miliarde de euro. Autoritatea se finanțează integral din taxele impuse societăților din piețele de capital, asigurări și pensii private pe care le reglementează și supraveghează. Indirect, veniturile ASF vin de la populația și firmele care cumpără produse de asigurări, pensii private și investește pe bursă.  

      Unii angajați din ASF au precizat vineri, 11 decembrie, pentru HotNews că au încasat deja prima de final de an, echivalentul încă unui salariu, măsură de care ar urma să beneficieze toți cei peste 500 de angajați ai autorității până la finalul acestui an, conform prevederilor contractului colectiv de muncă.  

      HotNews a solicitat vineri un punct de vedere oficial cu privire la aceste informații de la Nicu Marcu, noul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care a precizat că vom primi un răspuns din partea noului purtător de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, fapt care s-a și întâmplat la scurt timp.  

      “Este adevărat că ASF a acordat un voucher în valoare de 150 de lei, drept cadou de Crăciun pentru fiecare copil al fiecărui angajat al Autorității. Contractul colectiv de muncă aflat în vigoare este respectat de către actuala conducere și aplicat conform legislației și reglementărilor existente.”, a declarat vineri pentru HotNews Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF.  

      Nu ar fi prima dată când angajații ASF primesc astfel de prime pe final de an. În 2018, HotNews a scris în exclusivitate cum toți cei peste 500 de angajați au încasat prima anuală, care este la nivelul unui salariu lunar adică aproape 10.000 de lei. Tot în 2018, și tot potrivit Contractului colectiv de muncă din ASF, de Paște, fiecare angajat ASF a primit o primă de 5.000 de lei. 

      Ăștia de la USR Plus când a trebuit să pună umărul la guvernare acum un an s.au codit, acum vor cele mai înalte funcții cu 15% din 31%!

      Credeam că i ceva de capul lor dar par a fi la fel de FRIPTURISTI precum toți politicienii mioritici! Cel puțin Barna este de tot râsul, vă dați seama ce circ va fi cu măscăriciul asta Președintele al Camerei Deputaților?! 

    Intalnirea PNL, USR Ciolos, UDMR, destinata instalarii la putere a mafiei calabreze galbene. Guvernul "MARII TRADARI NATIONALE" ESTE IN FASA, Plangeti romani PENTRU CE O SA URMEZE!

    1. ei plingeti romani. la 2 din 3 li se rupe, la jumatate din cei care aum mers la vot le convine, sa continuu? plinge tu fraiere

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb