Azomureş, finanţare de 66 milioane euro pentru modernizarea fabricii de uree

E.D.
Companii #Agricultură / 21 mai 2014

Producătorul român de îngrăşăminte pentru agricultură Azomureş Tîrgu Mureş a contractat un împrumut pentru a implementa un proiect de investiţii în valoare de 66 de milioane de euro, informează un comunicat remis astăzi redacţiei.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 12 ani şi a fost semnat în data de 20 mai 2014, cu ocazia vizitei în România şi Moldova a delegaţiei comerciale conduse de Preşedintele Republicii Cehe, dl. Milo¹ Zeman.

Azomureş va utiliza finanţarea pentru modernizarea fabricii de uree, retehnologizarea fiind realizată de firma cehă Chemoproject Nitrogen a.s. Combinatul Azomureş are linii de producţie pentru îngrăşăminte solide şi lichide, dar şi pentru melamină.

În cadrul acestei investiţii Azomureş va moderniza fabrica de uree, va construi un nou turn de granulare cu o instalaţie modernă, ce va permite companiei să se conformeze cerinţelor de mediu privind emisiile de particule şi de amoniac. În urma acestor acţiuni de modernizare, nu numai că va creşte capacitatea de producţie de la 900 t/zi la 1425 t/zi, dar va creşte flexibilitatea instalaţiei şi a fluxului de producţie adaptându-se permanent la cerinţele pieţei. Ca urmare, Azomureş va livra fermierilor un îngrăşământ de calitate premium.

Finanţarea a fost asigurată de Èeská spoøitelna şi ÈSOB. Èeská spoøitelna a acţionat ca Agent de facilitate, iar Banca Comercială Română a acţionat ca Agent de garantare (creditor gajist). Facilitatea va fi asigurată de EGAP, Corporaţia de garantare şi asigurare a exporturilor al Republicii Cehe.

Azomureş Tîrgu Mureş este principalul producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România. Azomureş produce anual cel puţin 1,3 milioane tone de îngrăşăminte şi asigură locuri de muncă pentru peste 2700 persoane. Produsele Azomureş ajung la producătorii agricoli din România, alte ţări din Europa, Africa, China, Japonia, America de Sud şi din Statele Unite. Proprietarul majoritar al Azomureş este Ameropa Holding AG din Elveţia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb