Bella îşi va spori vânzările şi cifra de afaceri cu 10%

CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 20 iunie 2014

Sediul şi depozitul logistic Bella România.

Sediul şi depozitul logistic Bella România.

Interviu cu domnul Lucian Bala, director general al companiei Bella România

Reporter: Care este ţinta Bella România privind cifra de afaceri în 2014 ?

Lucian Bala: Bella România şi-a crescut constant cifra de afaceri, ajungând, în 2013, la 25 de milioane de euro şi ne propunem ca în 2014 să o creştem cu cel puţin 10%.

Reporter: Ce portofoliu de produse oferă compania?

Lucian Bala: Comercializăm produse de igienă şi de îngrijire sub brandul Bella, produse din vată, Bella Cotton, gama completă de scutece şi produse de îngrijire pentru copii, gama Bella Baby Happy, produse de curăţenie Dr Max, produse cosmetice Ewa Natura şi Kanion, produse din hârtie, Bella No 1. De asemenea, oferim o gamă largă de produse medicale Matopat, tehnologie modernă pentru medicină, sub brandul Tricomed şi, nu în ultimul rând, gama foarte mare de produse pentru incontinenţă, gama Seni. Prin această ultimă categorie de produse suntem lider de piaţă, cu o cotă de 87%.

Reporter: Prin ce reţele vă asiguraţi distribuţia produselor? Deţineţi o flotă auto proprie?

Lucian Bala: Produsele noastre sunt prezente în piaţă la nivel naţional, unde ajung pe mai multe canale de distribuţie. Evident suntem prezenţi în marile lanţuri internaţioanele, IKA. De asemenea, acoperim foarte bine piaţa de retail, avem o colaborarea foarte bună cu cei peste 20 de distribuitori zonali, ce ne asigură comercializarea produselor. Canalul de distribuţie pe farmacii este într-o continuă adaptare. Vânzările sunt în creştere şi acest lucru se datorează în principal produselor de incontinenţă Seni.

Ultimul, dar nu cel din urmă canal de distribuţie - spun asta pentru că are cea mai mare expansiune din 2008 până în prezent - este cel pentru clienţii instituţionalizaţi.

De mai bine de 5 ani este în creştere numărul de cămine private pentru vârstnici. Momentan există peste 150 de astfel de instituţii la nivel naţional, iar noi avem o bună colaborare cu peste 90% dintre aceste centre. Este în creştere numărul organizaţiilor şi fundaţiilor care prestează servicii de îngrijire la domiciliu. Acestea reprezintă pentru noi o categorie importantă pentru colaborările viitoare.

Bella România este un operator economic şi un partener important pentru sectorul medical de stat şi privat prin participarea la proceduri de achiziţie publică.

Flota auto este şi ea în creştere. Dacă, în 2005, Bella România deţinea 34 de automobile, acum am ajuns la 54 şi ne dorim să îmbunătăţim şi să dezvoltăm continuu parcul auto.

Reporter: Ce pondere au produsele Matopat în volumul vânzărilor de dispozitive medicale, produse de igienă şi de îngrijire, în condiţiile dezvoltării reţelelor private de servicii medicale? (Detaliaţi ce înseamnă produse Matopat).

Lucian Bala: Gama Matopat este o gamă largă de produse medicale, folosite în blocuri operatorii, săli de tratament, ambulatorii, centre de dializă, în ambulanţe pentru setul de prim ajutor, dar şi acasă. Gama cuprinde de la pansamente pentru răni şi terapia prin compresie, plasturi şi bandă adezivă, produse de sterilizare şi echipamente medicale şi ajunge până la seturi de chirurgie şi produse pentru implantare. Ne extindem odată cu îmbogăţirea cunoştinţelor medicale şi cu progresul tehnologic şi avem un rol activ în îmbunătăţirea serviciilor medicale. În momentul de faţă această categorie de produse reprezintă 8% din totalul vânzărilor Bella România şi ne propunem să creştem la 10% până la începutul anului viitor.

Grupul polonez TZMO este lider european în producţia şi furnizarea de dispozitive medicale, produse de igienă şi de îngrijire. Cei 7.300 de angajaţi ai grupului lucrează în 54 de companii din 17 ţări, iar produsele ajung în peste 65 de pieţe din Europa, Asia şi mai nou din Africa şi SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb