BEREC a publicat Ghidul privind neutralitatea internetului

Andrei Stan
Companii #IT / 30 august 2016

Grupul Reglementatorilor Europeni pentru Comunicaţii Electronice (BEREC) a publicat astăzi Ghidul adresat autorităţilor de reglementare naţionale pentru punerea în aplicare a noilor reguli privind neutralitatea internetului -"Net Neutrality", informează un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), trimis redacţiei.

BEREC a elaborat acest Ghid ca urmare a adoptării Regulamentului privind accesul la internetul deschis din Pachetul legislativ "Piaţa Unică a Telecomunicaţiilor". Ghidul oferă sprijin autorităţilor naţionale de reglementare din Uniunea Europeană în implementarea regulilor privind "Net Neutrality" şi în analizarea unor cazuri specifice.

După consultări la nivel european desfăşurate în decembrie 2015 şi găzduirea unui atelier cu participarea unor experţi din mediul academic, juridic şi tehnic la nivel înalt, în februarie 2016, BEREC a supus proiectul ghidului unei consultări publice pe parcursul a 6 săptămâni, consultare încheiată pe 18 iulie anul acesta.

În această perioada, s-au primit 481.547 de contribuţii, număr record pentru o consultare derulată de BEREC.

La consultare au contribuit reprezentanţi ai societăţii civile, instituţii publice şi experţi independenţi, furnizori de servicii de internet, furnizori de conţinut şi aplicaţii şi alte entităţi interesate.

Oficiul BEREC a procesat contribuţiile primite, iar după analizarea acestora, aproximativ un sfert din paragrafele ce compun varianta finală a Ghidului au fost actualizate.

Ghidul este publicat împreună cu un raport al consultării ce sintetizează observaţiile respondenţilor şi modul în care acestea au fost luate în considerare. Având în vedere numărul foarte mare de contribuţii, raportul se concentrează pe un inventar al principalelor subiecte şi comentarii primite. Toate răspunsurile care nu au fost marcate că fiind confidenţiale vor fi publicate separat până pe 30 septembrie.

La finalizarea Ghidului, BEREC a luat în considerare numeroasele contribuţii primite, care conţineau adesea puncte de vedere opuse.

"Pe anumite subiecte, în funcţie de perspectiva adoptată, unii respondenţi doreau că BEREC să între mai mult în detaliu, în timp ce alţii doreau că BEREC să aibă o abordare mai generală. BEREC consideră acest fapt un semnal că, în multe domenii, abordarea să iniţială a fost echilibrată, în concordanţă cu interpretarea Regulamentului de către BEREC", precizează comunicatul.

Printre paragrafele amendate, BEREC le-a clarificat pe acelea care au dat naştere unor neînţelegeri sau neclarităţi în consultare, furnizând şi exemple acolo unde a fost cazul şi aducând textul mai aproape de litera Regulamentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb