Campionatul Mondial aruncă în aer piaţa transferurilor

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Companii #CM Fotbal 2014 / 3 iunie 2014

Campionatul Mondial aruncă în aer piaţa transferurilor

Piaţa transferurilor de jucători a explodat cu câteva zile înaintea începerii turneului final al Campionatului Mondial din Brazilia. Dorind să realizeze tranzacţii înainte de turneul final, care creşte cu cel puţin 20% cotele anumitor jucători, cluburile se grăbesc să-şi completeze loturile. Chiar şi jucătorii ale căror echipe naţionale nu au obţinut calificarea la Campionatul Mondial, sau cei care nu au prins loturile pentru turneul final, beneficiază de această emulaţie şi reuşesc să prindă contracte foarte bune.

În ultimele zece zile s-au realizat transferuri de peste 200.000.000 de euro doar la cluburile europene de fotbal. Transferul lui David Luiz de la Chelsea la PSG, pentru 50 de milioane de euro reprezintă una dintre cele mai tari lovituri date înainte de începerea turneului final. Borussia Dortmund a reuşit să-l convingă pe atacantul lui Torino, Ciro Immobile să semneze contractul, tranzacţia efectuându-se pentru 19.500.000 de euro. Chiar dacă nu a implicat niciun cent în ceea ce priveşte suma de transfer, plecarea lui Robert Lewandowski de la Borussia Dortmund la Bayern Munchen reprezintă o mişcare interesantă, mai ales că este foarte posibil ca bavarezii să mai achiziţioneze un atacant după Campionatul Mondial. Benfica a reuşit să câştige 15.000.000 euro după ce l-a vândut pe fundaşul Ezequiel Garay la Bayern Munchen. Şi Barcelona a făcut câteva mutări demne de luat în seamă, Alen Halilovic mijlocaşul de doar 17 ani al celor de la Dinamo Zagreb a semnat pentru cinci sezoane, transferul realizându-se pentru 2.500.000 de euro, iar portarul Marc-Andre Ter Stegen a fost achiziţionat de la Borussia Monchengladbach, pentru 12 milioane de euro. În Anglia de asemenea s-a deschis sezonul de transferuri, Rickie Lambert, atacantul de 32 de ani al celor de la Southampton a fost cumpărat de Liverpool, pentru 5 milioane de euro. Wilfried Zaha a plecat de la Cardiff la Manchester United pentru 8.000.000 de euro, iar Stoke City a obţinut, de la Manchester City, 4.500.000 euro în schimbul mijlocaşului John Guidetti. De altfel în ultimele 48 de ore au fost realizate 49 de transferuri, sumele fiind cuprinse între 600.000 şi 8.000.000 euro.

Există estimări că la sfârşitul acestei veri vor fi depăşite toate recordurile în ceea ce priveşte suma totală a transferurilor realizate în întreaga lume. De altfel, Brazilia, ţara gazdă a CM 2014, este pregătită să "vândă" câteva sute de fotbalişti, majoritatea la cluburi din Europa şi Asia, profitând astfel de prezenţa la turneul final a zecilor de impresari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb