CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 26 OCTOMBRIE - 2 NOIEMBRIE Sphera Franchise Group, liderul rentabilităţilor de la BVB

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 6 noiembrie 2018

Sphera Franchise Group, liderul rentabilităţilor de la BVB

Înregistrând un salt al cotaţiei de 11,41%, în raport cu moneda euro, în intervalul 26 octombrie - 2 noiembrie, titlurile Sphera Franchise Group (SFG) reprezintă cele mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada menţionată.

Marcel Murgoci, director de operaţiuni în cadrul societăţii de brokeraj Estinvest, ne-a transmis: "Dacă ne uităm în urmă, încă de la listare şi până acum o săptămână, acţiunile Sphera Franchise Group au cunoscut o scădere continuă şi se pare că, în acest moment, există o corecţie pozitivă a acestor acţiuni. Preţul s-a întors de la un nivel scăzut al cotaţiei, dar fără să existe un motiv clar".

Pentru zilele bursiere cuprinse în intervalul 26 octombrie - 2 noiembrie, cotaţia SFG s-a situat între o depreciere de 0,89%, înregistrată pe 1 noiembrie, pe fondul unui volum tranzacţionat de 75.212 titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 24.230 de unităţi şi o apreciere de 4,76%, consemnată în şedinţa din data de 29 octombrie, în contextul unui rulaj de 256.213 de acţiuni.

De altfel, rulajul înregistrat cu titlurile SFG în şedinţa din 29 octombrie a fost cel mai ridicat din luna martie încoace, iar în cinci dintre cele şase zile bursiere din intervalul avut în vedere, rulajul cu titlurile SFG s-a situat peste media celor 20 de şedinţe anterioare.

De menţionat că, în şedinţa din 29 octombrie, au fost realizate cinci transferuri prin piaţa "deal" cu titlurile Sphera, prin care au fost schimbate 285.913 acţiuni SFG, la preţul unitar de 21 lei, pentru suma de 6 milioane de lei.

Acţiunile SFG au încheiat şedinţa din 2 noiembrie la preţul de 22,5 lei/titlu, cu 33% sub cotaţia de 33,6 lei/unitate, preţ la care acţiunea a încheiat şedinţa din data de 9 noiembrie 2017, prima zi de tranzacţionare a titlurilor companiei de la bursa noastră. 

Ca şi în cazul altor listări recente de la BVB, precum MedLife (M) sau Purcari Wineries (WINE), deprecierea preţului acţiunilor SFG din acest an este dată, printre altele, de lipsa dividendelor şi de lichiditatea redusă a titlurilor companiei la bursă.

Din data de 24 septembrie a acestui an, acţiunile SFG au intrat în componenţa indicelui BET, referinţa Bursei de Valori Bucureşti.

Sphera Franchise Group, companie care operează lanţurile de unităţi de alimentaţie Pizza Hut, Pizza Hut Delivery, KFC şi Taco Bell, a raportat, pentru primele şase luni ale acestui an, un profit net de 18,76 milioane de lei, cu 31% mai mic decât cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, când rezultatul net a fost de 27,2 milioane de lei.  Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de aproape 873 de milioane de lei. 

Pe locul al doilea în clasamentul rentabilităţilor de la BVB se află titlurile Cemacon (CEON) care au raportat un avans de 9,96%, în raport cu moneda euro, în perioada 26 octombrie - 2 noiembrie, în timp ce acţiunile Alro (ALR) au consemnat o creştere de 5,30%, completând podiumul acestui top.

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece acţiuni de la bursa noastră a înregistrat, în perioada avută în vedere, un avans de 1,81%, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la bursa noastră, s-a apreciat cu 1,56%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a înregistrat, în perioada 26 octombrie - 2 noiembrie, o scădere de 0,19%.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost bifată de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), a căror cotaţie a urcat cu 1,2%, în raport cu moneda europeană. 

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 25 octombrie - 1 noiembrie, este condus, din nou, de titlurile BT Index Austria ATX, care au raportat o creştere de 2,55%, în raport cu moneda euro. 

Pe locul al doilea în acest clasament se află OTP Expert, cu un avans de 1,29%, în timp ce titlurile OTP AvantisRO, care s-au apreciat cu 0,92%, completează podiumul fondurilor de investiţii. 

Cotaţia aurului a scăzut cu 0,93%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a crescut, în intervalul 26 octombrie - 2 noiembrie, cu 0,02%. 

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,06%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 1,08%, în intervalul 26 octombrie - 2 noiembrie. 

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 17:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.421 de dolari. 

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 111,9 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".  

  Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8269
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2922
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9269
Gram de aur (XAU)Gram de aur414.0962

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb