Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti a primit, ca donaţie, 23 de mese de laborator

Elena Deacu
Companii #Sănătate / 28 iulie 2015

Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti a primit, ca donaţie, 23 de mese de laborator

Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti a primit o donaţie de 23 de mese de laborator de tipuri şi dimensiuni diferite, din partea Fundaţiei Star Storage, ca rezultat al celei de-a treia etape a Campaniei "Sângele este Viaţă".

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, aceste mese sunt necesare în desfăşurarea activităţii curente, iar valoarea acestor echipamente este de 22.194 lei (inclusiv TVA).

Campania umanitară "Sângele este Viaţă" a fost iniţiată în decembrie 2012 de compania Star Storage şi a fost preluată în anul următor de Fundaţia Star Storage.

Obiectivul Campaniei "Sângele este Viaţă" îl constituie strângerea de fonduri pentru achiziţia de echipamente medicale moderne, necesare Centrelor de Transfuzie Sanguină din Bucureşti şi ţară, în vederea colectării, stocării şi prelucrării sângelui şi produselor conexe în deplină siguranţă, respectând normele în vigoare şi cele mai înalte standarde europene.

În prima etapă a acestei campanii din februarie 2013, Star Storage a făcut o donaţie Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti în valoare de aproximativ 20 000 euro (inclusiv TVA), sumă cu care au fost achiziţionate echipamente precum: o bancă de sânge (echipament profesional de refrigerare pentru 336 pungi de sânge), un aparat medical profesional de refrigerare pentru reactivi cu o capacitate de 500 litri şi 6 hemomixere.

În cea de-a doua etapă din august 2014 au fost donate Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti alte trei echipamente: un incubator şi un agitator cu rac pentru trombocite, în valoare de 6 195 de euro (inclusiv TVA), precum şi un sistem de apă pură, în valoare de 10 860 lei (inclusiv TVA).

"Mesele de laborator donate ne sunt absolut necesare în activitatea pe care o desfăşurăm în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi ne vor permite să lucrăm în cele mai bune condiţii, pentru a putea contribui astfel la salvarea cât mai multor vieţi, ţinând cont că suntem cel mai mare centru de acest fel din România, instituţia nostră fiind principalul furnizor de sânge pentru cele peste 60 de spitale din capitală şi împrejurimi, unde sunt transferate cazurile grave din toată ţara. De aici şi nevoia atât de mare de aparatură medicală şi de laborator modernă care să ne permită să ne desfăşurăm activitatea corespunzător. Mulţumim Fundaţiei Star Storage pentru această donaţie şi pentru tot efortul depus pentru a ne ajuta în demersurile de a avea în ţara noastră un Centru de Transfuzie Sanguină de nivel european!", a declarat Dr. Doina Goşa, Director al Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

"Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat pentru a face posibilă această donaţie şi le suntem recunoscători. 5 580 lei din suma totală, respectiv 25%, au fost strânşi de către alergătorii înscrişi anul acesta la Semimaratonul Internaţional Bucureşti din 17 mai care au decis să ni se alăture şi să ne susţină cauza în acest mod. Am completat din fondurile proprii ale Fundaţiei Star Storage diferenţa de 75% din sumă şi mai avem de parcurs un drum foarte lung. Necesarul de aparatură medicală din Centrele de Transfuzie Sanguină din România depăşeşte valoarea de 1 milion de euro. Noi credem că a oferi nu înseamnă neapărat a dona bani, ci a contribui la o schimbare, de aceea sperăm şi invităm să ni se alăture cât mai mulţi oameni. Îi incurajez pe toţi cei care pot să doneze sânge, să o facă, pentru că astfel pot să salveze vieţile semenilor lor şi au şi beneficii pentru propria sănătate.", a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage şi Preşedinte al Fundaţiei Star Storage.

Campania umanitară "Sângele este Viaţă" va continua până la îndeplinirea obiectivelor propuse, iar cei care doresc să susţină această cauză o pot face prin:

Donaţii cu plata prin card bancar, inclusiv din străinătate, cu comision 0 - direct pe site-ul campaniei www.sangele-este-viata.ro

Donaţii directe prin transfer bancar în contul RO52 BACX 0000 0008 5451 7001 deschis de Fundaţia Star Storage la Banca UniCredit Ţiriac Bank, Sucursala "Rosetti", Bucureşti.

Mai multe informaţii despre cauza umanitară "Sângele este Viaţă" sunt disponibile pe site-ul campaniei www.sangele-este-viata.ro, unde este prezentată şi suma strânsă până în prezent, aceasta fiind actualizată permanent.

Despre FUNDAŢIA STAR STORAGE - DIN PASIUNE PENTRU OAMENI

Fundaţia Star Storage este organizaţie non-guvernamentală românească, caritabilă, nonprofit, care are ca obiectiv principal realizarea şi implicarea în campanii, programe şi proiecte sociale, care să contribuie activ la rezolvarea problemelor şi dezvoltarea societăţii româneşti. Fundaţia Star Storage aparţine Star Storage, companie 100% românească, leader de piaţă pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date şi documente), servicii de externalizare şi servicii Cloud, fundaţia desfăşurând o activitate distinctă faţă de operaţiunile comerciale ale companiei. Fundaţia Star Storage a fost înfiinţată pe baza experienţei de peste 12 ani a companiei Star Storage în dezvoltarea, susţinerea şi implicarea activă în campanii de responsabilitate socială cu efecte reale pozitive în societatea românească. Absolut toate fondurile Fundaţiei Star Storage sunt direcţionate către cauzele sociale în care este implicată Fundaţia, membrii acesteia neavând nici un beneficiu material pentru activitatea desfăşurată. Pentru mai multe informaţii despre Fundaţia Star Storage, vă rugăm să vizitaţi site-ul fundaţiei la www.star-storage.ro/Fundaţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb