Cererea de intrare în insolvenţă a CEH, anulată şi rejudecată

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 mai 2016

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis ieri apelul formulat de Sindicatul "Noroc Bun" Petroşani împotriva sentinţei prin care Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), aceasta fiind anulată şi cauza trimisă spre rejudecare la instanţa de fond.

"Instanţa a admis apelul declarat de Sindicatul «Noroc Bun» Petroşani şi a anulat sentinţa atacată, dosarul fiind trimis spre rejudecare la Tribunalul Hunedoara", a declarat purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, citat de Agerpres.Practic, prin decizia CA Alba Iulia, intrarea în insolvenţă a CEH a fost anulată, cererea de deschidere a procedurii insolvenţei urmând să fie reanalizată.

"Respinge excepţia inadmisibilităţii apelului declarat de Sindicatul "Noroc Bun' Petroşani. Admite apelul declarat de Sindicatul "Noroc Bun' Petroşani împotriva Sentinţei nr.1/F/CC/2016 pronunţată de judecătorul sindic în dosar nr.5194/97/2015. Anulează sentinţa atacată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe", se precizează în minută.

Potrivit acestei surse, instanţa a respins excepţia privind lipsa calităţii de reprezentant a directorului general al CEH în formularea apelului.

De asemenea, a fost respinsă excepţia lipsei calităţii procesuale şi a inadmisibilităţii apelurilor declarate de creditorii SC Constantin Grup SRL Bucureşti, SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti, SC Deloitte Consultanţă SRL Bucureşti, SCArmor Security SRL Criscior - în insolvenţă.

CA Alba Iulia a mai respins ca rămase fără obiect apelurile declarate de creditorii SC Constantin Grup SRL Bucureşti, SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti, SC Deloitte Consultanţă SRL Bucureşti, SC Armor Security SRL Criscior - în insolvenţă, precum şi apelul debitoarei CEH declarat împotriva aceleiaşi sentinţe.

Decizia este definitivă.

Pe rolul CA Alba Iulia s-a aflat procesul în care CEH a contestat hotărârea Tribunalului Hunedoara în dosarul declanşării insolvenţei la acest agent economic, conducerea complexului fiind nemulţumită de firma desemnată de judecătorul sindic ca administrator judiciar provizoriu în derularea procedurii de insolvenţă.

CEH a contestat desemnarea administratorului judiciar provizoriu, altul decât cel cerut de societate.

Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvenţă a CEH, urmând ca, potrivit acestei instanţe, de punerea în practică a acesteia să se ocupe Casa de insolvenţă GMC SPRL Craiova.

În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajaţi la termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului.

CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei către Ministerul Finanţelor Publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb