Circa 70% din sistemul de transport al gazelor are durata de funcţionare depăşită

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 23 iulie 2007

Aproximativ 69% din lungimea totală a Sistemului Naţional de Transport al Gazelor Naturale are durata normală de funcţionare depăşită. Sistemul a fost construit în perioada 1927 - 2004, iar aproximativ 27% din totalul staţiilor de reglare şi măsurare sunt în funcţiune de peste 25 ani, susţin surse din Ministerul Economiei şi Finanţelor. În ultimii ani au fost modernizate sau înlocuite conducte în lungime de 1.964 km, reprezentând circa 24% din lungimea totală. În acest context, Societatea Naţională de Transport al Gazelor Naturale - "Trans­gaz" Mediaş va investi, în 2007, peste 188,65 milioane lei pentru modernizarea conductelor de transport, au declarat pentru Rompres surse din Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Astfel, în acest an, "Transgaz" are în execuţie conducta de transport gaze Filiaşi - Strehaia - Turnu Severin, conducta de transport gaze Cefa - Căpâlna, etapa a II-a, conducta de transport gaze pentru alimentarea Municipiului Giurgiu, conducta de trans­port gaze Crevedia - Podişor. La aces­tea se adaugă conducta de transport gaze Biharia - Aleşd şi mai este în proces de modernizare SMG (Staţie de măsurare a gazelor) Isaccea II-import, precum şi Nodul tehnologic Coroi. Sis­temul naţional de transport gaze naturale cuprinde peste 11.800 km conducte magistrale de transport gaze naturale şi racorduri de alimentare, 29 staţii de comandă vane şi/sau noduri tehnologice, peste 850 staţii de reglare măsurare şi/sau măsurare gaze exploatate de operatorul SNT, peste 950 contoare şi aparate de măsură a cantităţilor de gaze naturale utilizate în tranzacţii comerciale, două staţii de măsurare a gazelor din import, şase staţii de comprimare gaze, peste 800 staţii de protecţie catodică şi peste 570 instalaţii de odorizare gaze.

Capacitatea de transport a gazelor naturale este de circa 30 miliarde metri cubi/an. Potrivit Strategiei Energetice pe termen mediu (până în 2013), dezvoltarea sistemului naţional de trans­port gaze prevede investiţii de 832 milioane lei (256 milioane euro), pentru reabilitarea sistemului de transport gaze fiind necesare 263,75 milioane lei. Pentru înlocuirea conductelor este nevoie de 112,5 milioane lei şi pentru reabilitarea staţiilor de reglare - mă­sură - de 382,80 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb