CNADNR: Taxa pentru podul Feteşti-Cernavodă va fi plătită printr-un sistem electronic

Valentin Busuioc
Companii #Transporturi / 16 martie 2015

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a anunţat astăzi, într-un comunicat trimis redacţiei, că a început lucrările pentru introducerea unui sistem electronic de plată a taxei de trecere a podului Feteşti-Cernavodă, pe autostrada Bucureşti-Constanţa.

Sistemul informatic va înlocui achitarea tarifului de trecere cu oprire la barieră, şoferii putând opta pentru achitarea tarifului în afara staţiei, în avans sau până la ora 24:00 a zilei următoare. Astfel, conducătorii auto vor putea plăti tariful prin: SMS transmis la un număr scurt, reţeaua de parteneri autorizaţi ai CNADNR sau utilizarea cardului bancar (în urma configurării unui cont într-un portal web şi printr-o aplicaţie pentru mobil puse la dispoziţie de companie).

Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a declarat: "Astăzi, 16.03.2015, au fost efectuate teste operaţionale parţiale ale funcţionalităţii viitorului sistem electronic de colectare a tarifului de trecere a podurilor dunărene, în zona AI Feteşti de pe Autostrada A2, Bucureşti - Constanţa. Îmi doresc ca începând din această vară, cât şi în viitor să nu se mai creeze ambuteiaje pe A2, în dreptul staţiei de taxare de la Feteşti -Cernavodă. Credem că până la 1 mai vom reuşi implementarea întregului sistem - tehnic, economic, legislativ - necesar colectării electronice a tarifului de trecere a podurilor de la Feteşti - Cernavodă".

Faza iniţială a lucrărilor a implicat introducerea sistemului de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare (ANPR), printr-o serie de camere video poziţionate în agenţia de încasare atât în punctul de intrare, cât şi la ieşire pentru a asigura identificarea şi clasificarea conform categoriei din care face parte fiecare vehicul, precum şi realizarea marcajelor rutiere, această etapă fiind finalizată.

CNADNR menţionează că aceste camere video ANPR identifică trecerea, aplicând o marcă temporară şi coordonatele GPS. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii, acţiunea va fi marcată drept posibilă contravenţie, subliniază Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb