CONDUCEREA CEO: "Complexul Energetic Oltenia nu îşi mai permite să finanţeze cluburile sportive"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 martie 2016

"Complexul Energetic Oltenia nu îşi mai permite să finanţeze cluburile sportive"

Echipele de fotbal şi handbal din Târgu-Jiu au găsit alţi bani pentru anul competiţional 2016, în urma şedinţei AGA

Conducerea societăţii Complexul Energetic Oltenia consideră că şi-a îndeplinit atribuţiile ce îi revin în calitatea de membru fondator al asociaţiilor sportive Pandurii Lignitul (fotbal) şi Energia Târgu Jiu (handbal), dar a anunţat că situaţia financiară din prezent nu îi mai permite finanţarea acestui domeniu de activitate.

"Suntem conştienţi de responsabilităţile pe care le avem în domeniul sportului, dar acestea nu pot fi mai presus de responsabilităţile pe care le avem faţă de proprii angajaţi şi familiile acestora, menţinerea locurilor de muncă şi redresarea situaţiei financiare a companiei, având în vedere rezultatele financiare negative înregistrate în ultimii doi ani", a declarat managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică.

Totuşi, conducerea CEO susţine că va continua să se implice şi să sprijine activităţile sportive din judeţ, "în funcţie de rezultatele financiare ale companiei". În lipsa banilor de la Complexul Energetic Oltenia, membrii asociaţi ai echipelor de fotbal şi handbal din Târgu Jiu s-au întrunit, în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor şi au găsit soluţii pentru continuarea sprijinului acordat sportului din judeţul Gorj.

"Asociaţii cluburilor au semnat Acordul de finanţare pentru anul competiţional 2016 şi s-au identificat disponibilităţi financiare pe termen scurt şi mediu care vor asigura continuitatea în activitatea sportivă", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul CEO.

La rândul său, preşedintele clubului Pandurii, Narcis Răducan, a precizat că echipa de fotbal din Târgu Jiu va beneficia de un acord de finanţare din partea membrilor AGA.

"Am ajuns într-un grup select al celor mai bune echipe din România. (...) Raţiunea a învins şi, la şedinţa AGA, toţi acţionarii au apreciat evoluţia echipei şi au considerat că este oportun să ajungă la un numitor comun, astfel ca activitatea echipei să nu fie periclitată. S-a aprobat bugetul şi s-a semnat acordul de finanţare şi sunt convins că vom fi cel puţin la fel de puternici mai departe. Am luat în considerare şi ceea ce a invocat directorul general al CEO, şi anume contextul actual al ţării şi situaţia economică a companiei unde sunt oameni disponibilizaţi", a spus Narcis Răducan, în conferinţa de presă săptămânală a clubului Pandurii Târgu-Jiu.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, anunţase în luna februarie, pe pagina sa de Facebook, că programele de sponsorizare ale Complexului Energetic Oltenia vor fi suspendate.

"În urma rezultatelor financiare care prevăd o potenţială pierdere record, consider de la sine înţeles ca programele de sponsorizare ale Complexului Energetic Oltenia să se suspende. Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, un club profesionist de fotbal, nu face excepţie de la această regulă. Vom avea grijă ca la aprobarea bugetului companiei să nu avem surprize neplăcute în care să descoperim posibile sponsorizări ascunse la categoria «Şi alte plăţi»", a spus, atunci, ministrul.

În opinia sa, soarta Complexului Energetic Oltenia se află în mâinile Ministerului Energiei şi a sindicatelor din Târgu Jiu, însă a venit timpul pentru o schimbare radicală, iar singura soluţie este oprirea devalizării companiei.

Ministrul a explicat recent: "Este timpul să recunoaştem unde am greşit. Ministerul Energiei trebuie să recunoască faptul că a stat ani de zile impasibil la ce se întâmpla acolo şi acum trebuie să îşi asume greşelile, indiferent de cine a fost ministru. Sindicatele trebuie să recunoască şi ele că uneori s-au lăsat purtate de orgolii sau au fost influenţate de grupuri de interese care nu aveau de-a face cu interesul celor pe care îi reprezentau".

Clubul Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în play-off-ul Ligii 1 la fotbal, având şanse mari să ocupe un loc în primele cinci la sfârşitul sezonului şi, astfel, să participe în cupele europene, în timp ce echipa masculină de handbal din oraş, ACS Energia, ocupă locul 11 din 14 în prima ligă naţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb