CONFERINŢA "BURSA" - ENERGIA ÎN PRIZĂ / CARMEN NEAGU, TRANSELECTRICA: "Fără o strategie viabilă, nu vine nimeni să investească în energie"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 septembrie 2013

"Fără o strategie viabilă, nu vine nimeni să investească în energie"

Lipsa unei strategii viabile în sectorul energetic generează lipsa proiectelor din domeniu, conform spuselor doamnei Carmen Neagu, membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Doamna Neagu a menţionat: "Fără o strategie viabilă, fără predictibilitate, nu vine nimeni să investească pentru că nu crede că lucrurile dintr-un proiect se vor realiza în practică. Fără proiecte, fără schimbări importante, nu se poate face nimic".

Doamna Neagu a atras atenţia, însă, că atâta vreme cât într-o strategie există proiecte de peste 10 ani vechime, apare un mare semn de întrebare în privinţa viabilităţii lor: "Dacă decizia în privinţa unui proiect nu se ia în zece ani, atunci acel proiect nu este fezabil".

Carmen Neagu a subliniat că proiectele din industria energetică sunt extrem de necesare, iar acest domeniu, "în afara economiei româneşti", nu îşi găseşte locul.

Domnia sa a ţinut să menţioneze că sistemul energetic, cu toate problemele pe care le are, încă mai beneficiază de specialişti buni şi a funcţionat impecabil până acum. Ţara noastră a fost ferită de incidente severe în reţea datorită specialiştilor din Transelectrica şi Dispeceratul Energetic Naţional.

Doamna Neagu a conchis că este necesară o dezbatere serioasă despre viitorul energiei din ţara noastră în contextul scăderii consumului. Transelectrica preconizează o scădere de 4% pe an a consumului de energie în contextul în care industriile energofage scad pe fondul crizei şi cresc sectoare economice care consumă mai puţină energie. O altă realitate cu care se confruntă ţara noastră este eficienţa energetică. Societăţile se retehnologizează pentru a-şi optimiza consumul de energie, iar populaţia începe să aibă preocupări de reducere a consumului pe fondul liberalizării pieţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb