CONFERINŢA "BURSA" - ENERGIA ÎN PRIZĂ / RĂZVAN NICOLESCU, PETROM: "Protecţia socială prin preţ impus la energie, nesănătoasă pe termen lung"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 septembrie 2013

"Protecţia socială prin preţ impus la energie, nesănătoasă pe termen lung"

Consumatorul industrial de energie din ţara noastră plăteşte mai mult decât cel casnic, în vreme ce, în Uniunea Europeană (UE), populaţia are un tarif mai mare decât industria, a declarat, ieri, Răzvan Nicolescu, director de afaceri publice şi reglementare din cadrul Petrom, care apreciază că si}uaţia din UE este una firească, iar ţara noastră este "restanţieră la ceea ce înseamnă definirea consumatorului vulnerabil".

Domnul Nicolescu a precizat: "Facem protecţie socială, în domeniul energetic, prin preţ impus, iar acest lucru reprezintă o abordare nesustenabilă pe termen lung. România ar trebui să-şi definească categoriile de consumatori, să decidă care au nevoie de sprijin, să-i ajute, iar restul să plătească un preţ al energiei negociat, bazat pe regulile pieţei libere".

Reprezentantul Petrom a menţionat că liberalizarea pieţei energiei este benefică pentru consumatori şi că nu ne putem opune acestui proces, care trebuie înţeles şi gestionat mai bine: "Principalii beneficiari ai liberalizării sunt consumatorii, prin calitatea serviciilor care li se oferă şi prin preţuri mai mici decât cele de pe piaţa neliberalizată. Desigur, nu este de dorit ca economia să piardă locuri de muncă. Economia suferă şi personal cred că dacă se constată că există risc de delocalizare pe anumite industrii trebuie găsite anumite formule de ajutor de stat agreate de Uniunea Europeană".

Oficialul Petrom a subliniat că ţara noastră trebuie să aibă o prezenţă mult mai activă la Bruxelles, întrucât există anumite scheme şi formule pe care ţările le pot aplica pentru a ajuta anumite sectoare industriale aflate în dificultate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb