CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY / AUGUSTIN JIANU, DIRECTOR GENERAL CERT-RO: "Conştientizarea riscurilor, primul pas în combaterea atacurilor cibernetice"

A.Z.
Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 22 mai 2015

"Conştientizarea riscurilor, primul pas în combaterea atacurilor cibernetice"

Niciun sistem de protecţie nu este 100% sigur împotriva atacurilor cibernetice, a declarat Augustin Jianu, directorul general al CERT-RO. Toate companiile şi instituţiile de stat au nevoie de creşterea nivelului de securizare, iar primul pas este ca managerii companiilor să conştientizeze riscurile şi să le accepte, a subliniat domnia sa, adăugând că paşii următori sunt evaluarea riscurilor şi a daunelor probabile şi identificarea sistemelor de protecţie necesare.

CERT-RO este Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică. Instituţia reprezintă un punct naţional de contact cu structurile de tip similar, asigură elaborarea şi diseminarea politicilor publice de prevenire şi contracarare a incidentelor din cadrul infrastructurilor cibernetice, potrivit ariei de competenţă. De asemenea, CERT-RO analizează disfuncţionalităţile procedurale şi tehnice la nivelul infrastructurilor cibernetice.

La CERT-RO pot apela toate companiile care se confruntă cu atacuri cibernetice.

CERT-RO este condus de un director general şi de un director general adjunct, sprijiniţi de Comitetul de coordonare format din reprezentanţi ai Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului de Protecţie şi Pază, Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat şi ai Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Augustin Jianu apreciază ca pozitivă iniţiativa Ministerului Educaţiei de a introduce în şcoli cursuri privind securitatea cibernetică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb