CONSILIER MCSI: "Ro-Net merge prost pentru că ministerul nu mai are manager de proiect"

Ziarul BURSA #Companii #IT / 6 decembrie 2017

"Ro-Net merge prost pentru că ministerul nu mai are manager de proiect"

Proiectul Ro-Net merge prost pentru că ministerul de resort nu mai are manager de proiect, dar sperăm ca, până la sfârşitul anului 2018, proiectul să se finalizeze, a declarat, ieri, în cadrul unui eveniment, Dan Georgescu, consilier al ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, citat de Agerpres.

"Sperăm ca, la finalul anului viitor, proiectul Ro-Net să se finalizeze. Proiectul Ro-Net merge prost pentru că, încă de acum un an şi jumătate, ministerul nu mai are manager de proiect. Important este să cheltuim banii europeni pentru zona telecom. La ora actuală, sunt multe proiecte abandonate, altele reluate, iar pentru altele nu s-au lansat încă apeluri", a spus Georgescu.

La jumătatea lunii septembrie, ministerul de resort anunţa, într-o postare pe Facebook, că locuitorii din peste 100 de sate aflate în 28 de localităţi din regiunile Moldovei, Olteniei şi Banatului vor avea Internet în bandă largă (broadband) în perioada următoare, după ce lucrările efectuate au fost recepţionate din punct de vedere tehnic, prin intermediul proiectului guvernamental Ro-Net.

În vara acestui an, ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova, declara că peste 170 de localităţi din mediul rural vor avea acces la Internet de bandă largă (broadband), până la sfârşitul acestui an, prin intermediul proiectului Ro-Net.

Ro-Net este un proiect major finanţat prin fonduri structurale europene. La finalul lunii mai, Comisia Europeană a decis modificarea acestui proiect şi împărţirea sa în două etape. Valoarea totală aprobată pentru prima etapă a proiectului este de 18,8 milioane de euro, din care 12,5 milioane reprezintă co-finanţarea prin Fondul european de dezvoltare regională. Bugetul proiectului pentru cea de-a doua etapă este de 53 milioane de euro.

Potrivit MCSI, "Ro-Net va acoperi 783 dintre cele 2.268 de localităţi identificate ca «zone albe», iar acest lucru va contribui la reducerea decalajului digital dintre zonele urbane şi zonele rurale aducând Internetul în bandă largă mai aproape de 130.000 de gospodării, cu 400.000 de locuitori, 8.500 de întreprinderi şi 2.800 de instituţii publice".

Datorită acestui proiect, aproximativ 400.000 de persoane, precum şi 8.500 de firme şi 2.800 de instituţii publice vor avea acces la Internet în bandă largă. Cei doi operatori desemnaţi să implementeze proiectul, în urma licitaţiei organizate de Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, sunt Telekom Communications şi Telekom Mobile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb